avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

buna ziua,
-executorul judecatoresc incepe executarea silita pentru un credit la banca neipotecar ,impotriva mea ca si imprumutat
-primele masuri luate au fost notarea executarii silite in CF asupra tuturor imobilelor care le detin impreuna cu sotia sau cu fratele meu (bunuri comune) ei neavand de a face nimic cu titlul executor si poprire pe contul meu
-am depus contestatie la executare si totodata suspendarea executarii timbrate si cu plata cautiunii etc .toate in termen
-inca nu s-a judecat suspendarea si nici contestatia si deja executorul inainteaza cu viteza in sensul in care i-mi pune sechestru si pe partile sociale din firma la care sunt asociat i-mi cere sa indic valori ale imobilelor care atentie!! sunt in devalmasie cu sotia si fratele
Am doua intrebari ?
1.executorul are voie sa scoata la vanzare imobilele desi numai eu am datorie ceilalti proprietari nu au nici o treaba cu datoria mea?
2.eu trebuie sa depun de fiecare data alta contestatie si sa platesc alta taxa de timbru si alta cautiune ptr suspendare in urma fiecarei acctiuni ale executorului? (odata pune sechestru pe imobile,la 15 zile i-mi popreste conturile ,dupa alte 15 zile i-mi sechestreaza partile sociale de la firma ) fiindca asa se ajunge la niste sume din cautiune prea mari
adica tot timpul sunt in contratimp desi am depus contestatie la executare initial ,executorul vine cu alta actiun e care o consider abuziva si nu stiu cum sa procedez ? fac din nou contestatie sau cum?

va multumesc
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 12:02, 17 Februarie 2016
1. Da executorul poate înscrie somația în CF pentru orice imobil aflat în proprietatea dvs, fie devălmașie, fie coproprietate. Doar că bunul aflat în devălmașie nu poate fi executat pănă nu se face partajul, iar cel aflat în coproprietate la fel, cu excepția că în acest caz se poate vinde și cota dvs. parte.
2, Completați prima contestație , nu faceți una nouă. Depuneți o singură cauțiune.
multumesc,
dar eu mai pot sustine in cadrul contestatiei initiale (la proces ) si faptul ca executorul face ulterior alte acte abuzive impotriva mea ?
Dacă face asta, da. Actele la care faceți referire nu sunt abuzive.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunul imobil urmarit la executarea silita Daniela Gratiela Daniela Gratiela bunul imobil poate fi urmarit daca a fost vandut socrului, dupa ce s-a inceput executarea silita [b]doar pe bunurile mobile[/b]. Executarea silita a inceput ca ... (vezi toată discuția)
Executare silita mytly_mytly mytly_mytly daca este o hotarire definitiva si irevocabila executorul judecatoresc poate sa faca executarea silita daca pe rol este ``contestatie in anulare recurs```si ... (vezi toată discuția)
Executare silita. ada92 ada92 Buna ziua. Sunt proprietarul unui imobil si conf. hot. def. si irevocabile nu-l pot scoate pe chirias afara pana nu-i platesc o suma de bani deoarece a adus ... (vezi toată discuția)