avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Bunul imobil urmarit la executarea silita
Discuție deschisă în Executare silită

Bunul imobil urmarit la executarea silita

bunul imobil poate fi urmarit daca a fost vandut socrului, dupa ce s-a inceput executarea silita doar pe bunurile mobile. Executarea silita a inceput ca urmare a unui credit de nevoi personale ( fara ipoteca), la care banca si firma de recuperari au pus majorari prin comisioane si penalitati ilegale de aprox. 5 000 euro, ( conform consultantei avocatului). Pana reusim sa suspendam in prima faza executare silita, pot sa vand socrului meu imobilul care-l detin, daca nu este executat silit inca? Doresc achitarea creditului luat dar nu si a diferentelor impuse ilegal de catre banca si a firmei de recuperari.
in speranta unui raspuns va multumesc,
Daniela
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Octombrie 2013
Daniela Gratiela, Alte profesii
Cel mai recent răspuns: Daniela Gratiela , Alte profesii 16:29, 21 Octombrie 2013
Nu este de preferat sa desfasurati acte si actiuni prin care sa invocati starea fictiva de insolvabilitate
Daca procedati dupa cum ati declarat,va asumati riscul,ca partea interesata sa promoveze actiune revocatorie (pauliana)
pana la suspendare executarii silite, apoi recalcularea sumei corecte ce va trebui sa o restitui, cum ma pot proteja impotriva creditorilui? Fiducia este o solutie? Ce este fiducia?
cu stima,
Daniela
De cat e creditul ? Asteptati sa rezolvati pe calea contestatiei.
Sa vindeti socrului, va costa destui bani, apoi ap va ramane al socrului, in cazul unui divort ramaneti cheala.
Despre fiducie cititi aici, desi nu va ajuta cu nimic
www.avocatnet.ro/content/art...
1) Vanzarea se poate face daca nu aveti notata somatia de la executor (judecatoresc sau bancar) la cartea funciara adica interdictia de instrainare a imobilului.
2) Insa vanzarea trebuie facuta catre o persoana ce nu are nici o legatura cu dvs. adica creditorul sa nu poata cere in instanta anularea actelor de instrainare ca fiind o falsa vanzare facuta cu scopul de a va creste insolvabilitatea.
3) Apoi in contestatia la executare, cereti si anularea unor clauze abuzive din contract, si incercati sa demostrati ca virgula creanta nu este certa lichida si exigibila, si contine sume ce sunt abuziv incluse in titlul executoriu. Daca reusiti sa obtineti in prima faza suspendarea executarii, atunci asta va da timp suficient sa va rezolvati cu vanzarea imobilului, apoi in contestatia la executare cereti si o expertiza contabila care sa demonstreze clauzele abuzive si sumele incerte din creanta. Toate astea vor intarzia destul de mult orice executare si aveti sanse mari sa obtineti reducerea datoriei.
Ultima modificare: Duminică, 20 Octombrie 2013
Admin, administrator
Nu e o solutie sa vindeti, mai ales socrului.

Incercati sa obtineti suspendarea executarii silite pna la solutionarea definitiva a contestatiei la executare.

Binenteles ca tb sa aveti si o contestatie la titlu.

Datorita termenelor f lungi, puteti solicita suspendarea provizorie a executarii, binenteles insa cu plata unei cautiuni de max 10% din valoarea creantei.

Alte discuții în legătură

Executare silita dorelpop dorelpop buna ziua, -executorul judecatoresc incepe executarea silita pentru un credit la banca neipotecar ,impotriva mea ca si imprumutat -primele masuri luate au ... (vezi toată discuția)
Scoaterea de sub sechestru a unui imobil menuet_30 menuet_30 Buna ziua, Am in posesie un imobil, pe care este pus sechestru datorita a doua executari judecatoresti. Mentionez ca am facut angajamente de plata cu ... (vezi toată discuția)
Executare silita - imobiliara malina1 malina1 buna ziua am si eu o problema mare ma aflu an proces cu fosti socri am o sentinta pe care am atacat-o cu recurs si m-am trezit ca mi sa facut executare silita ... (vezi toată discuția)