avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

Am o infiintata o poprire de un an datorita unui credit de consum, timp in care din partea de 1/3 a salariului abia s-au acoperit cheltuielile de executare . Acum am primit o somatie de executare a imobilului aflat in proprietate. Imobilul este dobandit cu contract de vanzare cumparare de la bunici si are clauza viagera. Bunica inca traieste. Creditul a fost facut fara garantie imobiliara sau ipoteca. Ce s-ar mai putea face in cazul acesta? La ce sa ma astept?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 10:43, 18 Decembrie 2012
Creditorul isi poate recupera creanta prin oricare dintre formele de executare silita prevazute de lege, inclusiv prin executarea bunurilor din proprietatea dvs adica a imobilului.

Cine va prelua bunul imobil va trebui sa respecte dreptul de uzufruct viager al bunicilor.
Va multumesc. O parte din constiinta mi s-a eliberat. V-as m-ai ruga sa ma sfatuiti daca puteti ca nu stiu cum as putea iesi din acest impas ce solutii as putea adopta. O contestatie la somatie ce cheltuieli incumba sau ce repercursiuni, Nu stiu de ce au mai facut si aceasta somatie deoarece poprirea pe salariu s-a derulat fara sincope timp de un an. Am fost la executor cu somatia si m-au asigurat ca nu se va declansa procedura de scoatere la licitatie ca este doar o masura de precautie a bancii de a nota la cadastru imobilul dar nu am primit nimic scris. doar verbal, in schimb in somatie nu scrie despre asa ceva ci ma someaza la achitarea intregului debit in 15 zile, timp in care daca nu ma conformez se va numi un expert evaluator si se va scoate la licitatie imobilul.
Pai asta inseamna ca doresc o executare imobiliara in prezent. Puteti face contestatie la executare in 15 zile de la primirea somatiei.
Deci ma sfatuiti sa fac o contestatie si sa nu iau de bun ce mi-a zis executorul ca ar fi doar o notare la cadastru si ca banca va face o suspendare a procedurii de scoatere la licitatie dat fiind faptul ca m-am prezentat la executor si am discutat si ca poprirea pe salariu se deruleaza in continuare sau sa mai astept raspunsul bancii la cererea de suspendare, raspuns care ar putea depasi acest termen de 15 zile poate. Executorul a afirmat ca banca nu este interesata de vanzarea imobilului care este destul de anevoioasa ci mai degraba sa-si recupereze din venitul meu lunar. Va multumesc din suflet pt raspunsuri.
Daca doreau sa isi recupereze suma numai din venituri nu mai primeati actuala somatie, in conditiile in care dvs platiti acei bani luna de luna. Scrie clar in somatie ce au de gand sa faca in continuare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie imobiliara bugsynel bugsynel buna seara! am si eu o problema si sper ca ma puteti ajuta: am avut un credit de nevoi personale in val de 20 000 lei in care nu am avut ipoteca sau gaj ... (vezi toată discuția)
Se poate reactualiza somatia de plata inscrisa ptr un imobil pe masura ce se fac recuperari partiale (prin vanzari la licitatie)din suma datorata initial? husseincudop husseincudop Am fost executat silit ptr .restante la plata unui credit ipotecar. La a treia licitatie apartamentul a fost adjudecat de catre un cumparator. [b]In ... (vezi toată discuția)
Ce procedura urmeaza bancile-credit neachitat? s.stefan s.stefan Buna ziua, am beneficiat de un credit nevoi personale si nu mai reusesc sa achit ratele. As vrea sa-mi spuneti ce pasi urmeaza bancile pentru recuperare. Pot ... (vezi toată discuția)