avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contestatie la executare - trebuie ceruta si ...
Discuție deschisă în Executare silită

Contestatie la executare - trebuie ceruta si suspendarea obligatoriu?

Buna ziua,

Am o intrebare referitoare la executarea pe un bun imobil.

Daca facem contestatie la executare, trebuie sa cerem obligatoriu si suspendarea executarii pentru a nu ne vinde casa?

Banuiesc ca actele de executare vor fi trimise prin posta cand se inscrie in cartea funciara deci pana la vanzarea efectiva a casei, pentru ca noi sa putem face contestatie in 15 zile.

Intrebarea este: daca nu cerem suspendarea se va vinde casa? Atunci ce se va intampla daca castigam constestatia la executare, casa e deja vanduta si noi cum mai recuperam bunul imobil?

Stiam ca la suspendare se plateste o cautiune - unde trebuie depusa o astfel de cautiune?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: seldom , utilizator 17:07, 20 Iunie 2017
Puteti face contestatie la executare.Nu e obligatoriu sa cereti si suspendarea executarii.Nu se va vinde asa de repede precum credeti, executorii daca stiu ca exista contestatie la executare nu se grabesc sa organizeze prea repede licitatia de vanzare. Chiar daca se vinde imobilul si dvs castigati contestatia, instanta va dispune intoarcerea executarii si restabilirea situatiei de dinaintea executarii. Cautiunea vi se comunica in scris de instanta . Va trebui sa va interesati care este contul bancar pt depunerea cautiunii, eventual la Biroul de Relatii cu Publicul al instantei.

Va trebui sa depuneti originalul recipisei la dosar.
Ultima modificare: Marți, 20 Iunie 2017
ContSters429609, utilizator
Multumesc pentru raspuns.

Inca o intrebare: pentru plata cautiunii se poate face cerere de ajutor public judiciar?
Am somaj de 500 lei.

Stiam ca se poate face doar pt onorariu expert, executor, avocat si ajutor taxa judiciara de timbru comform OUG 51/2008.
Nu apare nimic precizat de cautiune
Ar fi bine pentru dumneavoastră ca odată cu contestația la executare să formulați și un al 2-lea petit prin care să cereți suspendarea provizorie a executării imobilului.
Dacă nu cereți și suspendarea, executarea silită va continua, deoarece contestarea în sine nu suspendă procedura executării.

Pentru cauțiune nu aveți dreptul la ajutor public judiciar, pentru că nu reprezintă o taxă judiciară cum ar fi spre ex. taxa de timbru.
Ultima modificare: Marți, 20 Iunie 2017
Dapix, utilizator
Multumesc pentru raspunsuri.

Deocamdata vom plati ratele in continuare pana ne judecam cu banca pe clauze abuzive - apoi banca ne va da banii inapoi platiti in prezent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cautiune in cazul contestatiei la executare anamariacelik anamariacelik Buna ziua, Conform noului cod de procedura civila in cazul unei contestatii la executarea unui imobil este obligatoriu ca pe langa taxa de timbru sa se ... (vezi toată discuția)
Stabilire a cheltuielilor de executare silita aurtan aurtan Buna ziua,in anul 2012 a fost intocmit un dosar de executare silita de catre un executor judecatoresc iar locuinta noastra a fost scoasa la vanzare in contul ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez banii de pe cautiunea la suspendarea executarii? ContSters277537 ContSters277537 Buna ziua si multumesc pentru ajutorul dat, As dori, trebuie, sa fac tot posibilul, indiferent de situatia cu procesul (ca pierd sau ca voi castiga), ... (vezi toată discuția)