Am o intrebare referitoare la executarea pe un bun imobil.
Daca facem contestatie la executare, trebuie sa cerem obligatoriu si suspendarea executarii pentru a nu ne vinde casa?
Banuiesc ca actele de executare vor fi trimise prin posta cand se inscrie in cartea funciara deci pana la vanzarea efectiva a casei, pentru ca noi sa putem face contestatie in 15 zile.
Intrebarea este: daca nu cerem suspendarea se va vinde casa? Atunci ce se va intampla daca castigam constestatia la executare, casa e deja vanduta si noi cum mai recuperam bunul imobil?
Stiam ca la suspendare se plateste o cautiune - unde trebuie depusa o astfel de cautiune?
Puteti face contestatie la executare.Nu e obligatoriu sa cereti si suspendarea executarii.Nu se va vinde asa de repede precum credeti, executorii daca stiu ca exista contestatie la executare nu se grabesc sa organizeze prea repede licitatia de vanzare. Chiar daca se vinde imobilul si dvs castigati contestatia, instanta va dispune intoarcerea executarii si restabilirea situatiei de dinaintea executarii. Cautiunea vi se comunica in scris de instanta . Va trebui sa va interesati care este contul bancar pt depunerea cautiunii, eventual la Biroul de Relatii cu Publicul al instantei.
Va trebui sa depuneti originalul recipisei la dosar.
Inca o intrebare: pentru plata cautiunii se poate face cerere de ajutor public judiciar?
Am somaj de 500 lei.
Stiam ca se poate face doar pt onorariu expert, executor, avocat si ajutor taxa judiciara de timbru comform OUG 51/2008.
Nu apare nimic precizat de cautiune
Ar fi bine pentru dumneavoastră ca odată cu contestația la executare să formulați și un al 2-lea petit prin care să cereți suspendarea provizorie a executării imobilului.
Dacă nu cereți și suspendarea, executarea silită va continua, deoarece contestarea în sine nu suspendă procedura executării.
Pentru cauțiune nu aveți dreptul la ajutor public judiciar, pentru că nu reprezintă o taxă judiciară cum ar fi spre ex. taxa de timbru.