avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cautiune in cazul contestatiei la executare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cautiune in cazul contestatiei la executare

Buna ziua,
Conform noului cod de procedura civila in cazul unei contestatii la executarea unui imobil este obligatoriu ca pe langa taxa de timbru sa se achite si o cautiune?
Ce se poate face in cazul in care cel care face contestatia nu dispune de suma respectiva?Exista o portita ca acesta suma sa nu fie achitata?
multumesc pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: Alin Paidiu , Avocat 13:07, 23 Aprilie 2014
Cautiunea nu este datorata decat daca se solicita si suspendarea executarii. (art.718)
In afara cazurilor prev. la 718 cand cautiunea -pentru suspendare- nu este necesara modalitatea prin care puteti sa nu platiti taxa de timbru (esalonati, reduceti)este prev. de OG 51/2008 privind ajutorul public judiciar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare - trebuie ceruta si suspendarea obligatoriu? seldom seldom Buna ziua, Am o intrebare referitoare la executarea pe un bun imobil. Daca facem contestatie la executare, trebuie sa cerem obligatoriu si suspendarea ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare GeorgianaChirila GeorgianaChirila Buna ziua. Am si eu urmatoarea situatie: vreau sa depun o contestatie la executare impotriva deciziei de instituire a masuri asiguratorii si impotriva ... (vezi toată discuția)
Cerere scutire plata cautiune pentru suspendare executare??? niculaucarmen niculaucarmen se poate formula o cerere pentru scutire plata cautiune???? am formulat o contestatie la o somatie privind executaea silita si mi s-a pus in vedere sa achit o ... (vezi toată discuția)