Am si eu urmatoarea situatie: vreau sa depun o contestatie la executare impotriva deciziei de instituire a masuri asiguratorii si impotriva procesului verbal de sechestru bunuri imobile, prin care vreau sa cer si suspendarea executarii pana la solutionarea contestatiei, insa nu stiu cat trebuie sa achit taxa de timbru.
Debitul este de 50.000 lei.
Am citit in legea taxelor de timbru ca pt suspendare trebuie sa achit 50 lei dar in CPC se face mentiunea si de o cautiune..
Iar pentru contestatia propriu zisa am citit ca nu se poate achita mai mult de 1.000 lei.
Cererea de contestație se taxează cu taxa de timbru de maxim 1000 lei, cea de suspendare cu 50 lei, și cauțiunea e ceva distinct, nu e taxa judiciara de timbru. Suma exacta pt contestație v-o va transmite și instanța prin încheiere. Dacă se plătește sau nu cauțiune depinde de natura obiectului dosarului.
Art 718 (4) Cpc
(4) Suspendarea executării este obligatorie şi cauţiunea nu este necesară dacă:
1. hotărârea sau înscrisul care se execută nu este, potrivit legii, executoriu;
2. înscrisul care se execută a fost declarat fals printr-o hotărâre judecătorească dată în prima instanţă;
3. debitorul face dovada cu înscris autentic că a obţinut de la creditor o amânare ori, după caz, beneficiază de un termen de plată.