avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită cerere scutire plata cautiune pentru suspendare ...
Discuție deschisă în Executare silită

cerere scutire plata cautiune pentru suspendare executare???

se poate formula o cerere pentru scutire plata cautiune???? am formulat o contestatie la o somatie privind executaea silita si mi s-a pus in vedere sa achit o cautiune mare. Nu dispun de aceasta suma, am venituri foarte mici si sufar si de o boala care necesita tratament lunar foarte costisitor. pot formula o cere de scutire a acestei cautiuni???
Cel mai recent răspuns: ContSters22096 , utilizator 17:50, 4 Februarie 2010
Daca ati solicitata suspendarea executarii, pana la solutionarea contestatiei la executare, este obligatorie depunerea cautiunii. Daca nu o achitati, se va respinge cererea de suspendare , urmand a se judeca doar contestatia la executare.
Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 51/2008 privind ajutorul public judiciar in materie civila, prevede posibilitatea acordarii unor facilitati daca sunt indeplinite toate cerintele legale.
Cu privire la cautiune Ordonanta nu prevede nimic expres astfel ca instanta poate considera ca nu face obiectul acesteia.
ce tip de cerere as putea formula pentru ca instanta sa imi anuleze plata cautiunii, fara a anula cererea de suspendare a executarii????
cerere de ajutor judiciar. chiar daca nu e reglementata expres aceasta posibilitate de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 51/2008, in practica instantelor se admit astfel de cereri (daca faceti dovada lipsei de venituri si a faptului ca nu ati mai beneficiat de un astfel de ajutor)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor judiciar. cautiune. -ril rodica_post rodica_post Ajutor judiciar. Cautiune. R O M Â N I A JUDECÃTORIA DEVA, JUDEŢUL HUNEDOARA DOSAR nr. 1125/221/2009 INCHEIERE Sedinţa din camera de consiliu din ... (vezi toată discuția)
Ajutor! termen prea scurt de plata a cautiunii! Dana Marin Dana Marin Buna ziua, Sunt intr-o situatie groaznica. ieri am depus cerere de suspendare provizorie a excutarii impreuna cu contestatia la executare. Azi mi-au dat ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedentiala in executarea silita steflea steflea Buna seara , Intr-un caz de executare silita , s-a depus contestatie la executare , separat cerere de suspendare provizorie , la aceasta din urma , s-a ... (vezi toată discuția)