se poate formula o cerere pentru scutire plata cautiune???? am formulat o contestatie la o somatie privind executaea silita si mi s-a pus in vedere sa achit o cautiune mare. Nu dispun de aceasta suma, am venituri foarte mici si sufar si de o boala care necesita tratament lunar foarte costisitor. pot formula o cere de scutire a acestei cautiuni???
Daca ati solicitata suspendarea executarii, pana la solutionarea contestatiei la executare, este obligatorie depunerea cautiunii. Daca nu o achitati, se va respinge cererea de suspendare , urmand a se judeca doar contestatia la executare.
Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 51/2008 privind ajutorul public judiciar in materie civila, prevede posibilitatea acordarii unor facilitati daca sunt indeplinite toate cerintele legale.
Cu privire la cautiune Ordonanta nu prevede nimic expres astfel ca instanta poate considera ca nu face obiectul acesteia.
cerere de ajutor judiciar. chiar daca nu e reglementata expres aceasta posibilitate de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 51/2008, in practica instantelor se admit astfel de cereri (daca faceti dovada lipsei de venituri si a faptului ca nu ati mai beneficiat de un astfel de ajutor)