avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Ajutor! Termen prea scurt de plata a cautiunii!
Discuție deschisă în Executare silită

Ajutor! Termen prea scurt de plata a cautiunii!

Buna ziua,

Sunt intr-o situatie groaznica. ieri am depus cerere de suspendare provizorie a excutarii impreuna cu contestatia la executare. Azi mi-au dat termen pentru suspendarea provizorie si am inteles ca contestatia se judeca de-abia la anul!!!!. S-a judecat fara parti si am reusit sa intru la judecatoare sa-mi spuna cit trebuie sa platesc cautiunea si in ce termen. Am de plata 10.000 de euro si pina vineri la ora 9.00 trebuie sa duc la instanta dovada platii ei. Eu i-am explicat judecatoarei ca saptamina viitoare miercuri am acesti bani insa nu a fost posibil s-o induplec, mi-a spus ca ea n-o sa mai fie la acest complet si ca alt termen nu poate sa-mi dea. Deci, pierd casa, cu alte cuvinte.
Suma este imensa si e calculata gresit insa nu am ce sa fac, pina sa contest suma, imi ia banca casa. Avocata mea spune sa facem cerere de ajutor public judiciar pentru ca e obligata sa mai dea un termen, chiar daca o respinge. Eu nu stiu daca e ok asta, ea mai e si plecata in concediu si nu e mereu disponibila. Sunt disperata. Va rog dati-mi un sfat ce sa fac. Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Dana Marin , utilizator 09:41, 4 Iulie 2012
Daca fac cerere de angajare aparator am sansa sa se prelungeasca termenul de plata al cautiunii sau mi se respinge toata cererea de suspendare?
cererea de ajutor public judiciar este admisibila desi legea nu o prevede expres..Sunteti in situatia in care lelea -og 51/2008 - desi nu prevede expres scutirea de cautiune, scutirea de cautiune reprezinta o conditie de exercitiu a cererii de scutire/actiune/accesla justitie..Judecatorul nu o poate respinge ca inadmisibila cum ca lega 51/2008 nu o prevede
Buna dimineata, multumesc.
Daca solicit ajutor public judiciar instanta trebuie sa se pronunte si sa-mi comunice respingerea (probabil) si se da un alt termen de plata al cautiunii? Ce stiti?
3/05/2011 Soluţionare
Solutie: Admie cererea de ajutor public judiciar.Scuteste petenta de plata cautiunii.Respinge cererea ca neintemeiata.Irevocabila.
Pagina 1
Ultima modificare: Miercuri, 4 Iulie 2012
ContSters253638, utilizator
Multumesc. Inteleg ca astea sunt cazuri extrem de rare, sa fie scutite de plata cautiunii prin ajutor public judiciar.
Ma interesa si daca mi se respinge cererea de ajutor daca mi se mai da un termen pentru plata cautiunii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere scutire plata cautiune pentru suspendare executare??? niculaucarmen niculaucarmen se poate formula o cerere pentru scutire plata cautiune???? am formulat o contestatie la o somatie privind executaea silita si mi s-a pus in vedere sa achit o ... (vezi toată discuția)
Executare silita edycom edycom am depus o contestatie la executare , cu termen in luna 3/201 , si o cerere de suspendare a executarii , care a fost judecata in camera de consiliu. Trebuia ... (vezi toată discuția)
Cerere ajutor judiciar danielasteflea danielasteflea Buna ziua , Ma confrunt cu urmatoarea situatie :am depus o contestatie la executare , insotita de o cerere de suspendare provizorie care trebuia sa se ... (vezi toată discuția)