avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cerere ajutor judiciar
Discuție deschisă în Executare silită

Cerere ajutor judiciar

Buna ziua ,

Ma confrunt cu urmatoarea situatie :am depus o contestatie la executare , insotita de o cerere de suspendare provizorie care trebuia sa se judece la data de 23.10.2013 , inainte de judecarea acestei cereri , am transmis prin email o cerere de ajutor judiciar , insotita de actele aferente .La acest moment in site , nu este trecuta nici o solutie , iar data de inregistrare a cererii de ajutor judiciar este de 24.10.2013 , ulterior datei la care urma sa se judece cererea de suspendare provizorie , desi a fost trimisa prin email la data de 21.10.2013 .
Daca raspunsul este negativ , pentru ca nu iau in calcul cererea de ajutor judiciar cum ar trebui sa procedez ?
Pot sa contest incheierea si sa cer rejudecarea atasata fiind si aceasta cerere de ajutor judiciar sau nu ?
Pot cere o ordonanta presedentiala pe aceasta tema , respectiv suspendarea provizorie ?

Multumesc mult ,

Daniela Steflea
Cel mai recent răspuns: danielasteflea , utilizator 15:08, 27 Octombrie 2013
1. Pentru contestatia la executare se plateste o taxa de timbru.
2. Pentru suspendarea provizorie a executarii silite se achita o cautiune.
Pentru care dintre ele ati depus cerere de ajutor public judiciar?
Ultima modificare: Duminică, 27 Octombrie 2013
avLeon, utilizator
Buna ziua ,

Cererea de ajutor judiciar a fost trimisa pentru suspendarea provizorie (am trecut in ea faptul ca am in grija un parinte bolnav grav , care a si decedat pe data de 21.10.2013 - si nu mai am posibilitatea de a achita cautiunea ).In cererea de ajutor judiciar am specificat faptul ca doresc fie o amanare pentru 3 luni , fie scutire de la plata acestei cautiuni .

Eventual mai pot depune inca odata cererea de suspenadre provizorie pentru aceeasi contestatie ?

Multumesc mult ,

Daniela Steflea
Ultima modificare: Duminică, 27 Octombrie 2013
danielasteflea, utilizator
Nu are relevanta data de inregistrare a cererii, ci data trimiterii ei pe email, probabil ca la termenul din 23.10.2013 s-a dat termen un termen pentru solutionarea cererii de ajutor public judiciar (in camera de consiliu), si un termen pentru judecarea cererii pe fond. In cazul in care va respinge cererea de ajutor public judiciar puteti face imediat cerere de reexaminare. Atentie, declaratia pe proprie raspundere se depune in original, nu pe email.
Buna ziua ,

In ceea ce priveste cererea de ajutor judiciar , pe site este trecuta data de inregistrare 24.10.2013 , nu este fixat niciun complet care judeca aceasta cerere .
In al doilea rand , am trimis prin email , inclusiv declaratia pe propria raspundere , pentru ca nu mai eram in Bucuresti .Deci , cum sa procedez ?
Ma duc maine la arhiva , vad care este situatia , ce anume s-a judecat si ce nu , dupa care depun cerere de reexaminare ? Daca - cumva s-a dat solutie negativa pentru suspendarea provizorie , pot sa cer rejudecarea , avand in vedere situatia sau nu ?
Pe mine ma intereseaza sa obtin suspendarea provizorie - am prima licitatie la data de 06.11.2013 .

Daca nu va deranjez - si in masura in care este posibil -, va rog , sa imi comunicati detaliat cum sa procedez

Multumesc mult ,

Daniela Steflea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta presedentiala in executarea silita steflea steflea Buna seara , Intr-un caz de executare silita , s-a depus contestatie la executare , separat cerere de suspendare provizorie , la aceasta din urma , s-a ... (vezi toată discuția)
Executare silita - doua cautiuni? victoriada victoriada Nu am mai avut pana acum executari silite. Am formulat o contestatie la exec. In paralel, pentru ca la primul term. nu s-a depus dosarul de exec. si s-a ... (vezi toată discuția)
Va rog un sfat - contestatie la executare ; suspendarea executarii vrica vrica Un asazis creditor mi-a inaintat instiintarea de executare in aceeasi zi in care mi-a blocat si conturile societatii In termenul legal am depus Contestatie la ... (vezi toată discuția)