avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita - Doua cautiuni?
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita - Doua cautiuni?

Nu am mai avut pana acum executari silite.
Am formulat o contestatie la exec.
In paralel, pentru ca la primul term. nu s-a depus dosarul de exec. si s-a amanat, am fost nevoita sa depun si ordon. presed. ptr. suspendare provizorie, avand in vedere ca urma licitatia si exista riscul sa ne amane iar pe contestatie.
Ambele instante au dispus plata a 10% cautiune.
La primul dosar - contestatia, a ramas in sarcina sa platim cautiunea, dar vroiam sa ne ducem cu cerere de ajutor public judiciar.
Intre timp, la dosarul de ordonanta presed. instanta a cerut catiune si atunci, am si formulat cerere de ajutor public ptr scutire.
Intrebarea este: de ce se stabilesc doua cautiuni ptr o singura executare? A mai avut cineva situatii de genul asta si a scapat? CUM?
Ptr. ca eu la termenul ptr contestatia la exec. nu mai pot formula cerere de ajutor public (fiind permis cf legii doar o data pe an). Si nici cautiune de 10.000 lei nu putem plati (nu are de unde, partea).
Pe de alta parte cautiunea acopera doar echiv a 12 salarii minime brute pe tara, ori cautiunea e mult mai mare.
Pot face cerere de reexaminare cautiune? Stiu un caz la Slatina,care si in baza unei decizii la CEDO, a stabilit cautiune la 500 de lei. Mai pot cere reexaminare acum, ca au trecut 5 zile de la stabilire?
Spuneti-mi experiente.
pe d-voastra va intereseaza de moment suspendarea executarii silite sau cum se mai spune lungirea bolii.Faceti un calcul sa vedeti care dintre cele doua actiuni va iesi prima in pronuntare si achitati cautiunea numai in aceasta.Eu as opta pentru ordonanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta presedentiala in executarea silita steflea steflea Buna seara , Intr-un caz de executare silita , s-a depus contestatie la executare , separat cerere de suspendare provizorie , la aceasta din urma , s-a ... (vezi toată discuția)
Suspendare executare silita - caz social dumitru2000 dumitru2000 X a incheiat cu Y - proprietar care si-a redobandit casa in baza legii 10 - un contract de inchiriere pe 1 an. La sfarsitul anului Y nu a mai vrut sa ... (vezi toată discuția)
Cerere scutire plata cautiune pentru suspendare executare??? niculaucarmen niculaucarmen se poate formula o cerere pentru scutire plata cautiune???? am formulat o contestatie la o somatie privind executaea silita si mi s-a pus in vedere sa achit o ... (vezi toată discuția)