avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... plan cadastral vizat de primarie
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

plan cadastral vizat de primarie

Mi s-a intocmit planul cadastral pentru un teren si trebuie sa mi-l vizeze primaria. In ce consta aceasta operatiune si care este baza legala ? Cat dureaza , cat costa? Ce dificultati pot intampina?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Minodora Sorian , Consilier juridic 09:41, 6 Ianuarie 2012
Planul cadastral face parte dintr-o documentatie depusa de dvs. pt. eliberarea unui cerrtificat de urbanism? Daca da, atunci Primaria va viza spre neschimbare acel plan cadastral; fara aceasta viza, nu veti primi avizul de la Electrica si de la Mediu. Sunt primarii care stabilesc o taxa prin hotarare a Consiliului Local, altele, nu. Cadrul legal este Legea urbanismului( L350/2001).

In eventualitatea in care planul cadastral este intocmit pentru intabularea unui Titlu de proprietate, planul este vizat de primar in momentul semnarii procesului verbal de punere in posesie.

Cu stima,
cons.jur. Minodora Sorian
Ultima modificare: Vineri, 6 Ianuarie 2012
Minodora Sorian, Consilier juridic
planul cadastral este intocmit pentru intabularea terenului in cartea funciara
In situatia aceasta, topograful care v-a masurat terenul, obtine si viza primarului pentru intabularea lui la cartea funciara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoatere teren intravilan din circuitul agricol tibik tibik Buna ziua, Am un teren in judetul Ilfov, intravilan agricol. De la primarie mi s-a spus ca pentru a putea construi pe el trebuie sa-l scot din circuitul ... (vezi toată discuția)
Trecerea de la extra la intravilan! drgs drgs Salutare, Se poate trece un teren de la extravilan la intravilan dupa cumparare? Dorim sa cumparam 500mp dintr-un teren extravilan de 4000mp pt a constui in ... (vezi toată discuția)
Suprafata diferita intre acte si teren van_allen78 van_allen78 În urmă cu câtiva ani am cumpărat un teren de 20 de ari de la un vecin.Acel vecin îşi împărţise terenul în două -o parte cumpărată de mine şi ... (vezi toată discuția)