avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1013 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Candidatura la functia de primar
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Candidatura la functia de primar

Va rog sa-mi spuneti daca aveti cunostinta despre urmatoarele:
Care este procedura ca un functionar public care lucreaza in administratia locala ,sa poata sa-si depuna candidatura la functia de primar.
Trebuie sa-mi dau demisia sau sa ma suspend pe perioada campaniei electorale .
Daca exista varianta de suspendare , pot reveni la locul meu de munca in cazul in care nu voi castiga alegerile sau nu.
Va multumesc.
cel mai bine este sa asteptati modificarile ce vor fi aduce legii 215, 188 etc
se pare ca nu va mai fi nevoie ca functionarii publici sa isi depuna demisia pentru a participa la alegerile locale. va interveni numai suspendarea din functia publica pe perioada mandatului de ales local, cu posibilitatea de revenire pe functie. aveti grija totusi ca si suspendarea nu asigura 100% reintoarcerea pe post.
o zi buna in continuare,
Adrian BUZATU
Functionarul public poate candida pentru o functie eligibila sau poate fi numit intr-o functie de demnitate publica.
Raportul de serviciu al functionarului public se suspenda:

a)pe durata campaniei electorale, pana in ziua ulterioara alegerilor, daca nu este ales;

b) pana la incetarea functiei eligibile sau a functiei de demnitate publica, in cazul in care functionarul public a fost ales sau numit.
Asta e tendinta, dar vom vedea ce iese pana in toamna.
Ultima modificare: Vineri, 6 Ianuarie 2012
george-neagu, moderator
din cate cunosc, secretarii de uat nu pot participa la alegeri nici daca si-au suspendat raportul de servicu. o sa caut exact pasajul din lege si in cel mai scurt timp vi-l comunic.

l.188:
Art. 34
(1) Functionarii publici pot fi alesi sau numiti intr-o functie de demnitate publica, in conditiile legii.
(2) Inaltii functionari publici si functionarii publici de conducere pot fi numiti in functii de demnitate publica numai dupa incetarea, in conditiile legii, a raporturilor de serviciu.
(3) Inaltii functionari publici si functionarii publici de conducere pot candida pentru functii de demnitate publica numai dupa incetarea, in conditiile legii, a raporturilor de serviciu.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Ianuarie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
daca ocupati o functie publica de executie, trebuie doar sa va suspendati din functie, daca ocupati o functie publica de conducere, sau din categoria inaltilor functionari publici, pentru a candida, trebuie sa va dati demisia din functia publica.
va mai puteti inspira si de aici
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consilier local vs functionar public bpsrm bpsrm un functionar public este ales consilier local....poate cere suspendarea raporturilor de serviciu pe perioada exercitarii mandatului de consilier local pentru ... (vezi toată discuția)
Un functionar public poate candida pentru un post de consilier local ? ContSters112256 ContSters112256 [u][b] Functionarul public este obligat sa isi inceteze raportul de actiitate inainte de alegeri ? Sau poate sa isi inceteze raportul de activitate doar in ... (vezi toată discuția)
Alegeri local 2016 popdorelemil popdorelemil sunt funcționar public de execuție într-o primărie și doresc să candidez ca primar într-o altă primărie (domiciliu) ce pași trebuie să urmez ? ... (vezi toată discuția)