avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Cum imi repar masina?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Cum imi repar masina?

Pe data de 3 ianuarie am vrut sa ma duc la doctor cu copiii si am vazut ca aveam masina din parcare lovita in aripa fata stanga si roata infundata, afectand sistemul de control al directiei. In geam aveam un bilet in care scria ca masina mi-a fost lovita de un taxi cu nr. B-29-BLA, care a fugit de la locul accidentului, cel care a scris biletul sunand imediat la 112 pentru a anunta fapta. Am sunat si eu la 112 si mi s-a zis sa merg la politie pentru a face constatarea. Am reusit sa-l gasesc pe taximetrist, dar masina lui nu are nici o urma de avarie si el a declarat in fata mea la politie ca nu mi-a lovit masina. Eu nu am CASCO, ci doar RCA - masina e cumparata de 3 saptamani. Exista vreo posibilitate sa repar masina fara sa platesc eu cheltuielile?
Cel mai recent răspuns: bruno_bcs , utilizator 18:47, 9 Ianuarie 2012
Doar daca veti putea dovedii, vinovatia altuia, taximetrist,societate de paza daca era o parcare pazita,etc...altfel,nu!
~ Conținut șters la cerere ~
Politia a constatat ca taximetristul nu avea nici un accident, micile zgarieturi ale lui fiind din alte ciocniri, de impact mai mic. Masina mea a fost lovita puternic, iar pe bilet scria ca si masina lui a fost avariata serios. Masina taximetristului nu a fost reparata - lucru pe care l-a constatat politistul. Si eu cred ca nu minte. Am verificat sa nu fi schimbat numerele de inmatriculare cu alta masina, dar seria de sasiu din talon corespundea cu cea de pe masina. Cred ca taximetristul a fost nevinovat. Dar cum gasesc eu vinovatul?
Banuiesc ca cel care a scris mesajul este un vecin de la casele din jur. As putea sa il gasesc si sa-l chem la politie. Dar ce valoare mai are declaratia lui, daca va sustine tot varianta taximetristului, care nu mai e valabila in urma constatarii politiei? Cum poate politia sau cum pot eu sa dau de urma celui care mi-a lovit masina, sa ii iau RCA-ul si sa fac reparatiile? Trebuie numai RCA-ul lui, cu dovada foto a masinii lui avariate, sau orice RCA dat de vreun cunoscut? Inspectorul de daune va face obligatoriu constatarea si la masina lui - nu-i asa?
Incearca sa cauti un mod in care sa iei legatura cu cel care a lasat biletul cu numarul taximetristului. Daca nu poate ai noroc sa fie vreo camera de supraveghere si sa platesti sa poti vedea imaginile poate gasesti vreo pista. daca e vre-un magazin supravegheat video sau ceva de genul te vor ajuta.

Alte discuții în legătură

Accident cu avarii - 2 autoturisme simgi simgi Buna ziua, Pe 3 Feb, anul curent, am oprit la o trecere de pietoni, 2 persoane fiin angajate in trecere, din spate o dubita W, m-a lovit. Ambele masini au ... (vezi toată discuția)
Lmplicat intr-un accident rutier fara voia mea mitilias mitilias buna ziua ! ieri am fost implicat intr-un accident rutier fara voia mea ...ajuns in apropierea unei intersectii semaforizate , circulam pe banda 1 ,sens ... (vezi toată discuția)
Am fost lovit de o masina inmatriculata in bulgaria, rca-ul meu este expirat leorot leorot buna seara, astazi am fost lovit de o masina inmatriculata in bulgaria, din vina lui, pe care si-a recunoscut-o. eu am rca expirat. pot sa imi repar ... (vezi toată discuția)