avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... TAXA DE POLUARE 2012
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

TAXA DE POLUARE 2012

Buna ziua,

Sunt al doilea proprietar al unei masini fabricate in 2000, cumparata de catre primul proprietar de la reprezentanta din tara. Am cumparat si inmatriculat masina (a doua inmatriculare ) dupa 01 Ianuarie 2007 . In cazul in care vand masina, noul cumparator plateste noua taxa de poluare 2012 ?

Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: monicaodo , utilizator 13:11, 6 Ianuarie 2012
Buna ziua!

Daca ve-ti vinde masina dupa ce noua lege v-a intra in vigoare pentru ca deocamdata abia aseara a fost promulgata de Dl. Traian Basescu, noul cumparator va plati cam aceleasi taxe pe care le platesc si cei care isi inmatriculeaza o masina adusa din spatiul UE. singura diferenta intre cele doua cazuri va fi aceea ca cei care isi inmatriculeaza masini pentru prima oara in romania dar cumparate din alt stat trebuie sa faca si omologarea. taxa per total a scazut cu 25% pentru majoritatea masinilor.Deci la obiect da cumparatorul va plati taxa de poluare.
Multumesc pentru raspuns.

Dupa indelungi cautari am gasit si legea asa cum a fost ea trimisa la promulgare
[ link extern ]

M-a indus in eroare urmatorul text:
"prima transcriere a dreptului de proprietate – primul transfer
al dreptului de proprietate asupra autovehiculului rulat, realizat după
intrarea în vigoare a prezentei legi,"

Deci din pacate in aceasta categorie intra toti cei care vand ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa auto mona_lisa mona_lisa Acum cateva luni mi am cumparat o masina, un Audi A3 an de fabricatie 2003, masina care a fost adusa in tara de persoana Ionescu si inmatriculata in Romania in ... (vezi toată discuția)
Mai platesc taxa de mediu? ariana03 ariana03 Buna ziua Masina pe care o am am inmatriculat-o fara plata taxei de timbru prin castigarea in instanta a acestui drept. Acum vreau sa o vand si as dori sa ... (vezi toată discuția)
Taxa auto hacu hacu Am cumaparat un matiz in primavara cu act de vanzare cumparare dar nu l-am imatriculat pana acum intrebarea e eu o sa platesc taxa daca vreau sa-l imatriculez ... (vezi toată discuția)