Am un contract cu o regie autonoma de furnizare a apei, intr-o comuna. Este vorba de o locuinta privata, cu gard imprejmuitor, apometrul de masura fiind amplasat in interiorul acelei curti.
Dupa o comunicare defectuoasa si explicatii ambigue cu un reprezentant al acelei regii, am ramas cu o factura neachitata, despre care habar nu aveam.
Nefiind permanent la acea locuinta, m-am trezit cu sigiliu pus pe acel apometru.
Intrebarea mea evidenta: reprezentantii acelei regii au dreptul sa intre pe proprietate privata, fara stirea si incuviintarea mea? In contract nu am gasit specificat ceva in sensul asta.
Multumesc si imi cer scuze daca nu gasesc exact sectiunea corespunzatoare.
1.Este un abuz.
2.Pentru evitarea acestor situatii furnizorul de apa trebuie sa monteze un robinet pe conducta stradala.
3.Am insa indoieli ca veti convinge ogranul de cercetare penala ca a fost savarsita infractiunea de violare de domiciliu, in conditiile in care codul nostru penal sovietic sanctioneaza "patrunderea fara drept", iar patrunderea pentru inchiderea robinetului pentru neplata facturii va fi apreciata ca fiind facuta "in drept".
Textul de lege este urmatorul:
Art. 192. - Pătrunderea fără drept, în orice mod, într-o locuinţă, încăpere, dependinţă sau loc împrejmuit ţinând de acestea, fără consimţământul persoanei care le foloseşte, sau refuzul de a le părăsi la cererea acesteia, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 4 ani.
Evident ca daca s-a patruns pe proprietatea dvs. in lipsa dvs. si fara acordul dvs. pentru a se aplica sigiliul, legea a fost incalcata. Insa trebuie sa vedeti ce s-a intamplat in realitate. Este putin probabil ca angajatul regiei de apa sa fi sarit gardul, in mod fraudulos, ori sa fi spart poarta. Poate ati lasat cheia la vreun vecin care i-a permis accesul.
Nu am lasat nicio cheie. Poarta de la curte nu era incuiata. De acest fapt, daca este incuiata sau nu, depinde incadrarea faptei sau daca pot dovedi sau nu acest lucru?
Adica, imi vine greu sa cred, ca daca nu-ti incui casa, oricine poate intra fara sa fie tras la raspundere, doar pt. ca nu ti-ai incuiat usa/poarta.
Oricum, a trecut ceva si din lipsa de timp nu am facut imediat demersuri pt. acuzare. Acum vroiam doar sa stiu exact, in caz ca voi mai pati asa ceva.
Violare de domiciliu
Matist
Buna ziua.
Am si eu o intrebare: in cazul unei livezi care este inconjurat,este in proprietatea mea , patrunde cineva fara consintamantul meu - aceasta ... (vezi toată discuția)