Buna tuturor, spuneti-mi va rog,in cazul unui contract de comodat auto am voie sa trec la cheltuieli impozitul si/sau asigurarea pe masina care face obiectul contractului?In caz ca da cum fac ,pentru ca acele chitante sunt pe persoana fizica ?:(
Contractul de asigurare şi chitanţa de plată a ratei sunt chestiuni distincte. Contractul va fi pe numele proprietarului, dar chitanţele pot fi (şi ar trebui să fie) eliberate pe numele celui care a achitat - comodatarul - în temeiul contractului de comodat.
Poate se va pronunţa şi un consultant în acest domeniu.
Sa inteleg ca dvs. vreti sa va scadeti la impozit cu acele cheltuieli ocazionate de contractul de comodat, nu? Asigurarea (RCA sau CASCO) se fac intotdeauna pe numele proprietarului indiferent cine conduce masina. Chitantele de plata ale asigurarii se pot emite si pe numele dvs., cum a zis si domnul Themis, si le puteti trece la cheltuieli. Daca nu aveti asigurarile platite nici nu veti putea sa va folositi de masina.
da,voiam sa scad acele cheltuieli cu impozitul si asigurarea,dar daca nu se poate impozitul ,am inteles.Am sa scad chitanta de asigurare,macar atat,va multumesc mult pentru ajutor,toate cele bune!
In cazul in care am un autoturism in leasing pe firma mea, pot face un contract de comodat cu firma sotiei, pentru decontarea cheltuielilor de transport, in cea mai mare parte facute in interesul ei? Multumesc.
In principiu se poate incheia un contract de comodat, trebuie sa verificati un pic contractul de leasing sa nu existe acolo ceva interdictii.......in functie de ce masina(autoutilitara, masina de transport persoane etc.) puteti se incheiati un contract de inchiriere a masinii pe perioade determinate sau chiar un contract de transport dar acesta este un pic mai complicat.......