avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... valoare \"dupa ureche\" la constructie noua
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

valoare "dupa ureche" la constructie noua

la multi ani tuturor!
cum se stabileste valoarea unei construcii cand aceasta este finalizata? casa apartie unei persoane fizice, lucrarile sunt executate in regie proprie, fara nici o firma! din start proiectantul a estimat o valoare astronomica mult, mult mai mare decat cea din acest caz. la primarie, cand s-a obtinut autorizatia de construie au mai scazut un pic suma, dar la inspectoratul de stat in constructii s-a spus ca oricum la sfarsit ei vor mai mari suma, ca asa se cam face de obicei. intrebarea este: toate taxele si impozitele se vor platii in functie de ce suma vor ei, fara sa conteze realitatea? facturi si chitante sunt pe o buna parte dintre materiale, dar oricum s-a spus ca nu sunt necesare, fiind vorba de persoana fizica.
cum va fi?
Ultima modificare: Vineri, 6 Ianuarie 2012
alina_f, utilizator
Cel mai recent răspuns: alina_f , utilizator 18:24, 7 Ianuarie 2012
Valoarea nu se calculeaza dupa ureche, ci conform Codului Fiscal, respectiv Valoarea de impozitare.
Aceasta se calculeaza dupa formula: suprafata construita desfasurata(metrii patrati) x 806 lei/mp x coeficient zona(2-2,6).
Oricum aceasta valoare este MULT mai mare decat valoarea reala pe care ati platit-o pentru construirea in regie proprie!
Din pacate aceasta este valoarea minima la care se aplica toate taxele, impozit, taxa autorizatie, taxa ISC...#-o
am inteles, va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe cladire pers fizica ASPAZIA ASPAZIA Buna Ziua, va rog frumos sa-mi explicati cum se determina valoarea impozabila unitara si calculul impozitului pe cladire pentru o suprafata utila de 278 mp ... (vezi toată discuția)
Regularizare taxa autorizatie / taxa isc ikozma ikozma Buna ziua, Am vazut ca s-a mai discutat subiectul acesta, insa tot nu am inteles exact cum se face regularizarea. Valoarea lucrarilor declarata la ... (vezi toată discuția)
Categoria de folosinta a unui spatiu chitupetre chitupetre buna ziua, va rog daca puteti sa-mi spuneti cum este mai bine din punct de vedere al proprietarului persoana fizica , sa declar un spatiu la taxe si ... (vezi toată discuția)