avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 256 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... dubla impozitare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

dubla impozitare

o nebunie de actualitate este aceea legata de guvernul Monti-Italia, de impozitarea proprietatilor din romania pentru residentii din Italia.Din vagile mele cunostinte trebuie sa existe un acord bilateral prin care statele contractante recunosc autoritatea de impozitare a unui bun imobil,cu titlu de proprietate privata.Cum poate fi impozitat in Italia un bun domiciliat in Romania care este deja impozitat?
Ultima modificare: Vineri, 6 Ianuarie 2012
ghepardul, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 23:11, 6 Ianuarie 2012
Din acel procent de 0,53% parca se va scadea impozitul platit in Romania si restul se va plati in Italia. Asta cu scaderea impozitului deja platit se limiteaza la statele uniunii.

Si Romania va impozita veniturile din strainatate a rezidentilor din Romania de anul aceste, parca.
Multumesc pentru raspuns,insa nu mapot lamuri de unde poate fi dedus temeiul legal al impozitarii unui bun imobil situat pe teritoriul unui stat,de catre un alt stat de residenta, in absenta unei conventii intre state cum exista intre Canada si Romania, Germania si Romania, conventie care elimina dubla impozitare prin stabilirea statului competent impozitarii bunului. Daca bunul nu este declarat in Italia de exemplu, cum poate fi dedus?
asta trebuie sa il intrebati pe legiuitorul italian

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzarea taxata in romania se mai impoziteaza ca venit unui cetatean canadian? danacri danacri Sunt imputernicita sa vand apartamentul mostenit de prietena mea de la parintii ei, ea fiind emigrata in Canada si cetatean canadian. La notariat voi plati, ... (vezi toată discuția)
Impozit pe pensia primita din canada DanPol DanPol Sint cetatean roman si canadian, am lucrat peste 20 de ani in Canada si m-am pensionat recent. Acum vreau sa ma reintorc in Romania si sa traiesc din pensia ... (vezi toată discuția)
Sotul meu italian rezident în românia, pensionar in italia, deci pensia este impozitata ... chemello chemello sotul meu it rezident ro..pensionar in it deci pensia este impozitata in italia...am primit instiitare de la anaf ca are de platit impozit pe pensie ..o ... (vezi toată discuția)