avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... hotararea definitiva cand va fi?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

hotararea definitiva cand va fi?

8/11/2011 Condamnare
Solutie: Condamnă pe inculpat la pedeapsa de 8(opt) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80g/l alcool pur în sânge” prev si ped de art 87 alin 1 din OUG nr. 195/2002 aşa cum a fost aceasta modificată şi completată prin Legea nr. 49/2006, cu reţinerea dispoziţiilor art. 3201 alin.7 Cod procedură penală. În baza dispoziţiilor art. 81 Cod penal dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei aplicată inculpatului prin prezenta sentinţă penală pe o perioadă de 2(doi) ani si 8(opt) luni, termen de încercare calculat potrivit dispoziţiilor art. 82 Cod penal. Cu recurs.

Mentionez ca inculpatul nu a facut recurs dupa aceasta data, cam in cat tim se da hotararea definitiva si ... se poate schimba situatia de mai sus in mai rau?

Multumesc celui ce-mi va raspunde!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:37, 7 Ianuarie 2012
dupa expirarea termenului de recurs(10 zile)
situatia ramane asa cum a fost stabilita de instanta de judecata,nu o sa fie nici mai bine nici mai rau
Ultima modificare: Vineri, 6 Ianuarie 2012
ContSters234567, utilizator
mergeti la instanta si solicitati o copie de pe hotarare ca sa fiti sigur ca nu s-a declarat recurs.
parchetul are dreptul de a promova recurs daca dansii considera ce nu a fost bine dozata pedeapsa functie de fapta savarsita.
cel mai bine e sa merget sa cereti copie prin care sa se specifice ca este definitiva. succes
Da, in conditiile in care veti obtine o copie legalizata dupa hotararea de condamnare veti fi absolut sigur ca nici parchetul nu a declara recurs si hotararea judecatoreasca penala este definitiva.

A ramas definitiva de la data pronuntarii hotararii daca nu s-a declarat recurs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solutie dosar inculpat ana_abo ana_abo Aici e textul dar nu inteleg ceva: va beneficia de micsorare a pedepsei cu o treime sau nu? Condamnă pe inculpat la pedeapsa de 8(opt) luni închisoare ... (vezi toată discuția)
Cand pot sa dau de permis daca sentinta suna asa? gmariana65 gmariana65 19.12.2013 Ora estimata: 08:30 Complet: Complet 1 Penal Tip solutie: Condamnare Solutia pe scurt: In baza art.87 alin 1 din OUG nr.195/2002 cu aplic.art. ... (vezi toată discuția)
Infracþiuni privind circulaþia pe drumurile publice (o.u.g nr. 195/2002) art. 87 al. 1 din o.u.g. 195/2002 ciprian121 ciprian121 Va rog frumos, daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns. Astazi am avut procesul, hotararea suna cam asa: Solutia pe scurt: Condamnă pe inculpatul pentru ... (vezi toată discuția)