avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... anul penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

anul penal

cate luni are anul de inchisoare? Am citit pe aici ca 8 luni adica daca esti condamnat la un an de inchisoare poti iesi dupa 8 luni, fara eliberare conditionata sau zile de munca?
Cel mai recent răspuns: vladfesan , utilizator 10:48, 7 Ianuarie 2012
anul tot 12 luni are indiferent cine il numara :)
Anul penal are ca si anul gregorian tot 12 luni. Mai devreme de termen poate iesi cel liberat conditionat in conditiile legii.
da am citit si eu aceasta tampenie cu 'anul penal'. anul e an.
majoritatea celor de dupa gratii asa isi socotesc pedepsele in "ani " .
an penal este doar o formulare pentru faptul ca din un an de inchisoare cu executare ca sa beneficiezi de liberare conditionata trebuie sa executi 2/3 adica 8 luni. din acestea se scad si zilele considerate ca si executate pe baza muncii prestate insa nu mai putin de 6 luni.
aici e o formulare pentru cei cu pedepse de pana in 10 ani si aici se incadreaza majoritatea . ca sa fiu mai explicit ,la pedepsele peste 10 ani "anul penal" este de 9 luni,la cei cu infractiune din culpa este de 6 luni,la barbatii de peste 60 ani si femeile de pesteb 55 ani "anul penal ' este de 4 luni asa ca depinde ce situatie va intereseaza.
da, dar daca nu indeplineste conditiile pentru liberare conditionata tot un an normal va face:))

Alte discuții în legătură

Eliberare conditionata aclaudiu aclaudiu Buna , As avea si eu o intrebare .Sotul meu a primit o pedeapsa de 3 ani cu executare .A executat 2 luni din pedeapsa .Cand se poate cere eliberarea ... (vezi toată discuția)
Liberare conditionata marianaramona marianaramona buna ziua vreau sa stiu daca sotul meu poate sa ieasa cu liberare conditionata .pentru ca el are 2 anii de inchisoare pentru conducere fara permis .dar el a ... (vezi toată discuția)
Anul de detentie stefana20 stefana20 Am si eu o intrebare stiti cumva daca exista vreo legea penala care sa echivaleze anul de detenti de la 8 luni la 6luni? si daca da care este aceea? Si daca ... (vezi toată discuția)