avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... anul penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

anul penal

cate luni are anul de inchisoare? Am citit pe aici ca 8 luni adica daca esti condamnat la un an de inchisoare poti iesi dupa 8 luni, fara eliberare conditionata sau zile de munca?
Cel mai recent răspuns: vladfesan , utilizator 10:48, 7 Ianuarie 2012
In completarea celor aratate cu profesionalism de catre "doberv", mentionez ca termenul de "an penal" nu exista in literatura juridica de specialitate , ci numai in argoul detinutilor.
Un jurist , nu are obligatia sa cunoasca neaparat acest argou , desi cunoasterea lui ajuta , deci nu i se poate reprosa lipsa unor astfel de "cunostinte"
Nu vreau sa fiu rautacios, insa in momentul cand aperi un detinut trebuie cateodata sa ,,cobori" la nivelul lui cu explicatiile si cu modul de a intelege ceea ce vrea sa-ti spuna.
Anul penal este o tampenie inventata pentru a da sperante detinutilor ca cu siguranta ies mai repede din inchisoare indiferent de comportamentul lor. Pot sa va zic ca la liberarea conditionata un avocat nu poate acorda prea mult ajutor.

Daca detinutului ii apare un raport disciplinar nu il poate scoate niciun avocat.
pai inseamna ca sunt o suta de feluri de 'an penal' - daca a executat munca e alt an penal, daca a depasit 55 ani femeia e alt an penal, daca infractiunea a fost din culpa e alt an penal !

in leg cu necesitatea avocatului in cazul unui raport disciplinar - sunt cazuri cand raportul nefavorabil al comisiei e intors la instanta - ok recunosc e vba de putine cazuri, dar, cel care este in inchisoare asta asteapta de la un avocat sa se asigure ca nu pierde nicio oportunitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare conditionata aclaudiu aclaudiu Buna , As avea si eu o intrebare .Sotul meu a primit o pedeapsa de 3 ani cu executare .A executat 2 luni din pedeapsa .Cand se poate cere eliberarea ... (vezi toată discuția)
Liberare conditionata marianaramona marianaramona buna ziua vreau sa stiu daca sotul meu poate sa ieasa cu liberare conditionata .pentru ca el are 2 anii de inchisoare pentru conducere fara permis .dar el a ... (vezi toată discuția)
Anul de detentie stefana20 stefana20 Am si eu o intrebare stiti cumva daca exista vreo legea penala care sa echivaleze anul de detenti de la 8 luni la 6luni? si daca da care este aceea? Si daca ... (vezi toată discuția)