avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DELEGARE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DELEGARE

Va rog sa-mi spuneti si mie pe ce perioada se poate face delegarea unui angajat la acelasi angajator(de pe un compartiment pe o sectie a unui spital sau invers): pe 60 zile,inca o data pe 60 zile sau se poate si pe o peroada nedeterminata?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:59, 7 Ianuarie 2012
Potrivit art. 44 alin. 1 din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii (republicat)
(1) Delegarea poate fi dispusă pentru o perioadă de cel mult 60 de zile calendaristice în 12 luni şi se poate prelungi pentru perioade succesive de maximum 60 de zile calendaristice, numai cu acordul salariatului. Refuzul salariatului de prelungire a delegării nu poate constitui motiv pentru sancţionarea disciplinară a acestuia.
Delegarea poate fi dispusa pentru o perioada de cel mult 60 de zile intr-o perioada de 12 luni calendaristice.
In situatia in care angajatorul doreste prelungirea acestei delegari pe o perioada mai mare de 60 de zile, o poate face pentru cel mult inca 60 de zile, numai cu acordul salariatului, in sens contrar salariatul poate contesta cu decizia unilaterala luata de angajator.

Delegarea nu se poate decide pe o durata nedeterminata ... Delegarea constituie o modalitate de modificare unilaterala a contractului individual de munca realizata prin modificarea locului muncii si este dispusa pe o perioada de timp determinata prin decizia angajatorului .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delegare dijmarescu dijmarescu Buna ziua, Unui salariat i s-a modificat unilateral contractul de munca prin delegarea sa pentru 60 de zile calendaristice la un alt loc de munca. Delegarea ... (vezi toată discuția)
Deplasare in delegatie arakys arakys Buna ziua! Conform legii, cate zile lucratoare dintr-o luna, angajatul poate fi trimis in delegatie ? Multumesac anticipat pentru raspuns. (vezi toată discuția)
Delegatie in strainatate sterpuciprian sterpuciprian cat se poate sta in delegatie in strainatate? exista limitari ? unde e scrisa legea daca e? multumesc. (vezi toată discuția)