avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Computare ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Computare ?

Buna seara,
- Cineva,a facut o fapta penala in Romania. Dupa aceea,a plecat in Germania, unde a facut alta fapta,fiind arestat acolo timp de 10 luni.
- Intre timp,in Romania a fost condamnat pentru fapta mentionata initial.
Acum,este arestat in Romania.

-Este posibil sa se faca o computare,pentru cele 10 luni executate in Germania ?
- I se poate adauga la cat a executat pana in prezent,avand in vedere ca in Germania a fost arestat si condamnat dupa ce facuse fapta in Romania ?
-Cum se procedeaza in acest caz ?
-Ce documente trebuie,unde se adreseaza,ce procedura este,ce legislatie se aplica in speta (articole) ?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gigelas , utilizator 21:51, 17 Ianuarie 2012
Poate sa ceara computarea cand pune concluzii pe fond sau oricand dupa ramanerea def. a hotararii, prin contestatie la executare art. 461 lit.d) Cod proc. pen.
Va multumesc. Deci,actiunea este "Contestatie la executare",iar in cuprins se va solicita computarea ? Ce documente justificative sunt necesare ?
Va multumesc.
Nici un document. In penal instanta solicita informatii institutiilor abilitate.
Inteleg,dar cum trebuie mentionat faptul ca a executat cele 10 luni ? Instanta nu ar trebui sa stie cumva unde sa ceara informatiile ? Nu cumva ar trebui sa depuna ceva acte doveditoare, in baza carora sa poata solicita informatii instanta ?
Cum sa mentionati altfel decat in cerere:), trebuie motivata, logic, descrieti acolo toata speta, unde a fost arestata etc.
Fara acte doveditoare.

Alte discuții în legătură

Transfer roman condamnat in strainatate si computare pedepse avylex avylex Buna ziua! Va rog tare mult sa ma ajutati cu niste raspunsuri. Doresc sa stiu daca se poate face 100% computarea pedepselor sa stiu daca se merita sa se ... (vezi toată discuția)
Eliberare conditionata Zigrid Zigrid Buna seara!Sotul meu este condamnat la 6 ani de inchisoare pentru furt calificat.De fapt inainte sa fie arestat a mai avut o fapta tot pentru furt dar i s-a ... (vezi toată discuția)
Cerere modificare pedeapsa mihaela38 mihaela38 am o mare rugaminte la dvs.sotul meu a primit o condamnare de 6ani anul acesta,in schim am actele doveditoare ca a executat 4ani si o luna in afara tariii in ... (vezi toată discuția)