avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere modificare pedeapsa
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere modificare pedeapsa

am o mare rugaminte la dvs.sotul meu a primit o condamnare de 6ani anul acesta,in schim am actele doveditoare ca a executat 4ani si o luna in afara tariii in
perioada1999-2003,fapta pentru care a primit6ani este din 19999,se pot computa pedepsele?si cit dureaza?si daca trebuie obligatoriu sa fie in arest,el sa judecat in libertate.va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:00, 13 Mai 2012
In opinia mea aveti aceasta posibilitate. Sotul dvs. nu trebuie sa se afle neaparat in arest pentru a formula o astfel de cerere.
Trebuie sa faca dovada condamnarii in strainatate recunoasterea hotararii penale de condamnare din strainatate.
Daca este vorba despre infractiuni concurente vor fi incidente dispozitiile art. 449 Cod procedura penala:
Pedeapsa pronunţată poate fi modificată, dacă la punerea în executare a hotărârii sau în cursul executării pedepsei se constată, pe baza unei alte hotărâri definitive, existenţa vreuneia dintre următoarele situaţii:
a) concursul de infracţiuni;
b) recidiva;
c) acte care intră în conţinutul aceleiaşi infracţiuni.
Instanţa competentă să dispună asupra modificării pedepsei este instanţa de executare a ultimei hotărâri sau, în cazul când cel condamnat se află în stare de deţinere ori în executarea pedepsei la locul de muncă, instanţa corespunzătoare în a cărei rază teritorială se află locul de deţinere sau, după caz, unitatea unde se execută pedeapsa.
Sesizarea instanţei se face din oficiu, la cererea procurorului ori a celui condamnat.
cedura penala.

Daca este vorba despre aceeasi infractiune , se va solicita computarea , in baza art. 89 din Codul penal roman:
Art. 89-Computarea privaţiunii de libertate executată în afara ţării
În cazul infracţiunilor săvârşite în condiţiile art. 4, 5 sau 6, partea din pedeapsă, precum şi reţinerea şi arestarea preventivă executate în afara teritoriului ţării se scad din durata pedepsei aplicate pentru aceeaşi infracţiune de instanţele române.
.

Presupun ca sotul dvs. are deja un aparator ales care sigur va sti ce are de facut.
Procesul se poate judeca si in lipsa sa.
Presupun ca nu este in tara.

Va trebui dovedit ca a executat o parte din pedeapsa in alta tara si ca este vorba de fapte concurente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Computare arestare preventiva lazurcamarinica lazurcamarinica sotul meu a primit o condamnare definitiva ptr art.215 de 4 ani in octombrie 2010 ,in care sunt cuprinse si 2 pedepse cu suspendare ptr fapte concurente. A ... (vezi toată discuția)
Computare ? gigelas gigelas Buna seara, - Cineva,a facut o fapta penala in Romania. Dupa aceea,a plecat in Germania, unde a facut alta fapta,fiind arestat acolo timp de 10 luni. - ... (vezi toată discuția)
Condamnare în strainatate.transfer condmanat in românia. alexandraaler alexandraaler Buna ziua!Am si eu o nelamurire sper sa ma ajutati! Daca o persoana savarseste in strainatate o infractiune ,aceasta ispaseste cam3 sferturi din pedeapsa la ... (vezi toată discuția)