Buna ziua!Am si eu o nelamurire sper sa ma ajutati! Daca o persoana savarseste in strainatate o infractiune ,aceasta ispaseste cam3 sferturi din pedeapsa la zi, si dupa schimbanduise incadrarea ajungand pana la arestul la domiciuliu .Face demersurile de a veni inapoi in Romania dar aici infractiunea pe care a comis-o in respectiva tara este pedepsita cu o perioada mai scurta de detentie .Odata cu intoarcerea lui aici ,mai in ce mod isi duce la bun sfarsit pedeapsa? Tot arest la domiciliu continuand cu pedeapsa primita sau aceasta va putea fi considerata ca fiind ispasita ?
Perioada executată în străinătate se va deduce ( scădea) din totalul pedepsei aplicate, urmând a fi executat doar restul de pedeapsă.În România, arestul la domiciliu nu est reglementat ca modalitate de execuare a pedepselor, ci doar ca măsură preventivă.
Aici există posibilitatea liberării condiționate, în condițiile prevăzute de lege.
In Romania nu exista pedeapsa cu arest la domiciliu.
Nu cred ca ar avea sanse o astfel de cerere de transfer a persoanei condamnate cel putin la o prima vedere...
Despre ce tara vorbiti?
In Italia arestul la domiciliu se deduce din pedeapsa cu inchisoarea.
In Romania nu este asa.
Nici masura preventiva nu se deduce.
Chiar ma intreb daca nu ar fi de preferat ca inculpatul sa fie in arest preventiv decat in arest la domiciliu deoarece executa cumva pedeapsa de doua ori in mod restrictionat pe camera.
Penal
ifigenia2005
Va rog frumos sa ma ajutati cu raspunsul la o intrebare, din domeniul penal. .
O persoana condamnata nedefinitiv la 4 ani si 3 luni, aflandu-se in arest la ... (vezi toată discuția)