avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Poate executa restul pedepsei la domiciliu?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Poate executa restul pedepsei la domiciliu?

daca un condamnat definitiv este in regimul deschis poate executa la domiciliu restul pedepsei ?bine inteles cu bratara?cine stie ceva ?
Buna ziua,

Arestul la domiciliu este o masura preventiva, care se aplica in timpul urmarii penale si a procesului.

Arestul la domiciliu nu se aplica condamnatilor definitivi, deci nu, nu poate executa restul pedepsei la domiciliu.
se aude un zvon ca se va da o lege pentru asa ceva stiti ceva?
la cat de greu le-a fost sa reuseasca intrarea in vigoare a noului cod penal si modificarea legii 275/2006 greu de crezut ca se va intampla ce sperati dvs.
Eu nu am auzit de asa ceva, arestul la domicilu este masura preventiva.
Executarea pedepsei la domiciliu ar fi un fel de suspendare a executării unei pedepse. Nu prevede legea ,,executarea restului de pedeapsă la domiciuliu,, , în condiții de arest adică, ci doar, ceea ce prevede legea , este posibilitatea liberării condiționate, în condițiile prevăzute de lege, și sub obligativitatea pentru cel liberat de a se supune unor măsuri și condiții.În rest, nu se poate libera condiționat și să fie arestat la domiciliu, adică să nu mai iasă din casă pânâ la considerarea ca executată a pedepsei în integralitatea sa.
Pentru mulți condamnați probabil că și așa ar fi mai convenabil decât să stea în detenție, însă legea nu prevede această modalitate de executare a pedepsei, cel puțin nu încă și nici nu am idee dacă se practică în vreun alt stat așa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condamnare în strainatate.transfer condmanat in românia. alexandraaler alexandraaler Buna ziua!Am si eu o nelamurire sper sa ma ajutati! Daca o persoana savarseste in strainatate o infractiune ,aceasta ispaseste cam3 sferturi din pedeapsa la ... (vezi toată discuția)
Hotarare defintiva de condamnare cu executare-arest la domiciliu? Maria_1980 Maria_1980 Buna ziua, Pentru o pedeapsa de 2 ani si jumatate cu executare, se poate cere ca aceasta sa se execute la domiciliu? Ce variante exista pentru a evita ... (vezi toată discuția)
Buna ziua dupa un proces de 7 ani i sa dat definitiva 2 ani si ... helene alexia helene alexia Buna ziua Dupa un proces de 7 ani i sa dat definitiva 2 ani si 6 luni fara nici o proba noua adusa la dosar si fara sa mai aiba drept de apel poate sa mai ... (vezi toată discuția)