avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Recurs (inscrisuri)
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Recurs (inscrisuri)

buna seara,se poate sa imi raspundeti la o intrebare va rog? ce inscrisuri pot duce pt recurs (intr-un caz de furt),care sa il ajute pe inculpat? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: deea86 , utilizator 22:53, 6 Ianuarie 2012
In recurs, in general nu se administeaza probe noi decat in situatii exceptionale. Se pot administra noi probe numai cu incuviintarea instantei si numai daca inculpatul a fost in imposibilitate de a le aduce la cunostinta instantei sau nu a stiut de ele.
Inscrisurile le poate depune partea in proces, ori avocatul.
De regula, inscrisuri in circumstantiere, de exemplu caracterizare de la ultimul loc de munca sau o alta caracterizare, si orice alt inscrisuri ce pot dovedi atitudinea inculpatului inainte de savarsirea infractiunii. Pe de alta parte, se pot depune orice alte inscrisuri care pot ajut la justa solutionare a cauzei.
Dati mai multe detalii.
Inscrisurile pot fi de multe feluri, doar in circumstantiere ( caracterizari de la vecini, prieteni, colegi, contractul de munca, fisa postului, certificat de casatorie, de nastere ale copiilor minori, acte medicale etc.) sau care pot constitui probe ( bilet de internare in spital in perioada savarsirii faptei, bilete de avion care sa ateste ca inculpatul nu se afla atunci in tara etc.).
da,despre asta e vorba de inscrisuri in circumstantiere,nu am stiut ca sunt mai multe feluri. Va multumesc pt raspunsuri
Ultima modificare: Vineri, 6 Ianuarie 2012
deea86, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proba cu înscrisuri în circumstantiere? ContSters125947 ContSters125947 Buna ziua, Am si eu o nelamurire privind aceste inscrisuri, de ce fel ar trebui sa fie si ce ar trebui sa rezulte din ele? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Greseala procurorului,sa instiintez instanta? oltul oltul rechizitoriul nu trebuie sa contine date despre statut social? (familie,copil minor) si in plus daca contine informatii false ce am de facut? sa instiintez ... (vezi toată discuția)
Trimis in judecata pentru furt- consecinte in cazul neprezentarii la proces? guganu guganu Buna ziua,numele meu este Marian si as dori si eu informatii cu privire la neprezentarea la un proces penal.S-a deschis un proces impotriva mea pentru furt ... (vezi toată discuția)