rechizitoriul nu trebuie sa contine date despre statut social? (familie,copil minor) si in plus daca contine informatii false ce am de facut?
sa instiintez instanta? (in recurs pt ca dp terminarea procesului in fond am aflat eroarele facute de procuror)
Aceasta "greseala intentionata" a procurorului este foarte des intalnita in dosarele unde se urmareste o condamnare cat mai mare, dar atata timp cat nu ati depus documente doveditoare, procurorul are spatele acoperit chiar daca prezumtia de nevinovatie este garantata de constitutie. Puteti depune inscrisuri in circumstantiere (diplome, caracterizari, copii - certificat de casatorie, certificate de nastere etc) in orice faza procesuala cu conditia ca in motivele de recurs sa fie mentionata micsorarea pedepsei/achitarea (adica scopul depunerii acelor inscrisuri).
Da, prin depunerea inscrisurilor rezolvati problema cu actele in circumstantiere.
Cat priveste informatiile gresite despre faptele pentru care ati fost trimis in judecata nu va ramane decat sa va motivati recursul si sa va aparati.
Depinde ce indica probele aflate la dosarul cauzei.
Daca nu le-ati analizat si ati avut avocat din oficiu probabil ca nici timp nu ati avut ca sa vorbiti cu el si sa va aparati pentru a expune pe larg apararea dvs. in fata instantei de judecata.
Recurs (inscrisuri)
deea86
buna seara,se poate sa imi raspundeti la o intrebare va rog? ce inscrisuri pot duce pt recurs (intr-un caz de furt),care sa il ajute pe inculpat? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Cazier
animacikaa
rechizitoriul contine informatii false.......in urmatorul termen sa cer instanta de recurs sa ceara un alt cazier? sau sa cer eu de la politie si sa am la ... (vezi toată discuția)