avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Este necesara fisa medicala pentru preschimbarea ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Este necesara fisa medicala pentru preschimbarea permisului?

buna seara !
peste 5 luni imi expira valabilitatea permisului auto.
pentru preschimbarea lui inainte de expirare e nevoie si de fisa medicala sau nu ? rog un raspuns pretinent si argumentat cu text de lege exact de ce trebuie fisa medicala sau de ce nu trebuie.
intreb deoarece din documentarea mea de pana acum obtinerea fisei medicale respective nu numai ca necesita ceva bani dar mai ales mult , f mult timp pierdut pe la cabinetele medicale.
din ce am citit pe acest site coroborat cu stirile de la tv din ultimele 2 zile am inteles ca daca inca nu ti-a expirat permisul poti obtine unul nou fara fisa medicala. este corecta informatia sau nu ?
multumesc anticipat pentru orice raspuns sau indrumare.
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 08:43, 7 Ianuarie 2012
Va recomand sa cititi art. 44 alin. 1 lit. e) din HG 1391/2006 - documente necesare preschimbarii permisului de conducere, lit.e) - fisa medicala tip din care sa rezulte ca este apt pentru a conduce autovehicule sau tramvaie, daca solicitarea s-a facut dupa expirarea valabilitatii administrative a permisului de conducere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expirarea permisului de conducere alinamariananistor alinamariananistor Imi expira permisul in decembrie 2012,ce acte imi trebuie?Multumesc. (vezi toată discuția)
Preschimbarea permisului in timpul perioadei de suspendare EdiTim54 EdiTim54 Buna ziua! Mi s-a suspendat permisul pt.depasire in curba.OK. Permisul era expirat de 4 (patru)ani. In timpul suspendarii,pot depune actele pt. ... (vezi toată discuția)
Permis expirat pierdut lilyalma lilyalma Buna ziua...as dori sa stiu daca permisul de conducere expirat de 5 ani si pierdut in Anglia se poate schimba,si care sunt pasii de urmat.Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)