avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... atacare in instanta contract vanzare cumparare facut ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

atacare in instanta contract vanzare cumparare facut de un bolnav de schizofrenie

spuneti-mi va rog ce sanse sunt, ca in calitate de fiica a unui bonav de schizofrenie sa atac in instanta un contract de vanzare-cumparare efectuat de acesta cu cateva zile in urma? spuneti-mi va rog care sunt pasii de urmat?
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 11:53, 20 Octombrie 2008
In primul rind trebuie sa obtineti curatela tataului dv. adresindu-va serviciului de autoritate tutelara de la Primarie, si apoi in aceasta calitate sa atacati actul ca fiind lovit de nulitate absoluta, incheiat de o persoana fara discernamint.
Tatăl dumneavoastră a fost pus sub interdicţie? Dacă nu, atunci trebuie dovedită lipsa de discernămînt în momentul semnării actului. Sancţiunea este nulitatea relativă a unui astfel de act şi nu cred că aveţi calitate procesuală în acest caz. Doar prin punerea lui sub interdicţie, pe cale judecătorească, şi prin obţinerea tutelei aţi putea cere anularea actului.

Dacă a fost pus sub interdicţie, lucrurile sunt mai simple. Nu va trebui să dovediţi lipsa discernămîntului. Actele încheiate de interzis sunt anulabile (deci, nu lovite de nulitate absolută), nulitatea fiind prevăzută ca o măsură de protecţie a incapabilului şi nu în interes public. Cel puţin în teorie. Tutorele interzisului va putea cee anularea actului.

Liviu S.Bordaş

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punerea sub interdictie - debilitate mintala Raluca Bogdan Raluca Bogdan Buna ziua, Bunica mea sufera de debilitate mintala si pt a rezolva probleme juridice, familia noastra vrea sa demareze punerea sub interdictie. Va ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare nicoleta antonescu nicoleta antonescu va rog sa-mi spuneti daca este posibila incheierea unui contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager si clauza de intrectinere intre curator si cel asupra ... (vezi toată discuția)
Succesiune ContSters53513 ContSters53513 Buna ziua, In cazul succesiunii, daca mostenitorul legal este bolnav atat fizic cat si mintal poate sa mosteneasca fiul mostenitorului?Si daca nu care ar fi ... (vezi toată discuția)