avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Gestionar
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Gestionar

Buna ziua,urmeaza sa ocup un loc la o soc. de stat pe post de gestionar(consumabile masini,ob. de protectia muncii,div in gestiune), Va rog sa-mi spuneti actele care se fac pentru dare in consum,altele?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 14:15, 7 Ianuarie 2012
Lege nr. 22 din 18/11/1969

privind angajarea gestionarilor, constituirea de garanţii şi răspunderea în legătură cu gestionarea bunurilor agenţilor economici, autorităţilor sau instituţiilor publice

trebuie sa o cunoasteti foarte bine!

acolo veti gasi tot ce va intereseaza
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Ianuarie 2012
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat
Scoatearea din gestiune a diverselor materiale sau P.s auto..se face pe baza de BON de Consum ,.formular timpizat .semnat si aprobat de conducatori ierahici si depus la sf. luni la birou contabilitate.
Cred ca ar trebui in primul rand sa cititi si Legea gestionarului actualizata.
[ link extern ]

Apoi trebuie sa stiti ca primirea gestiunii va face pe baza unui inventar de predare a materialelor, obictelor de inventar... Se va intocmi un proces verbal si se vor valorifica acele liste, astfel incat Dvs. sa stiti care este valoarea gestiunii pe care ati luat-o in primire.
Nu se elibereaza materiale sau obiecte de inventar din gestiune fara documente justificative. Gestiunile ar trebui sa fie separate, adica materialele sa se diferentieze de locul unde sunt depozitate obiectele de inventar. In afara de aceasta pe acelasi bon nu se pot inscrie materiale consumabile si obiecte de inventar.
Se completeaza obligatoriu si fisele de magazie, atat cu intrarile de materiale dar si cu iesirile, pe baza bonurilor de consum.
Obiectele de inventar se dau in folosinta pe baza unor bonuri de miscare. Insa acestea trebuie sa fie returnate in gestiune. Evidenta obiectelor de inventar date in folosinta se tine pe fise seaparte, pentru fiecare persoana in parte. Returul in gestiune se face pe baza "bonului de retur".
Echipamentul de lucru si de protectie a a muncii se elibereaza tot pe baza bonurilor de consum, in cazul in care echipamentul este cel pe care societatea este obligata sa-l asigure pentru protectia salariatilor.
Se considera obiecte de inventar castile, ochelarii pentru sudura, chingile...chiar daca si acestea fac parte din echipamentul de lucru al unui salariat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Ianuarie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare ionela2107 ionela2107 Am si eu o intrebare va rog.folosesc programul de evidenta primara [EDITAT - pct. 2.8 din Regulament] si as vrea sa stiu daca nirurilor ce contin obiecte de ... (vezi toată discuția)
Obiecte de inventar bgeorgeta bgeorgeta cum se dau in consum obiectele de inventar? pe baza bonului de consum? (vezi toată discuția)
Echipamente justice86 justice86 Buna ziua.Pe langa ordinul de deplasare ce hartie ar trebuii sa fac privind echipamentele care pleaca si se intorc la sediu?Pentru ca echipamentele sa nu ... (vezi toată discuția)