avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Fisa postului - modificata si semnata sub presiune.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Fisa postului - modificata si semnata sub presiune.

Buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea problema:

Am functia de director, ocupata prin concurs, intr-o institutie de stat. Presedintele care coordoneaza activitatea institutiei se pare ca are o antipatie personala fata de mine pentru ca ma hartuieste permanent.

In acest context am fost invitat in biroul presedintelui, mi-a pus in fata fisa postului si mi s-a solicitat sa o semnez. Nici macar nu am fost lasat sa o citesc spunandu-mi-se textual : " veti primi un exemplar si veti avea tot timpul sa o cititi acasa !". Din pacate m-am lasat intimidat si am semnat-o.

Daca nu ar fi o situatie tragica pentru mine, FP ar fi chiar hazlie : Mi s-a pastrat denumirea postului si locul de munca (verbal mi s-a spus ca de luni sa ma mut in alt birou ) dar s-au facut urmatoarele modificari: Relatii ierahice - nu mai am nici un subordonat si sunt trecut direct in subordonarea presedintelui (eram in subordinea vicepresedintelui) ; Relatii de control – trasa o linie; Atributiile postului – la toate atributiile vechi a fost inlocuit “coordoneaza” , “controleaza”, “avizeaza” cu “ intocmeste” si “executa”. In plus au fost adaugate atributii noi, care nici macar nu se regasesc in atributiile specifice departamentului din ROF. Pe scurt, sunt un director fara subordonati si cu atributii doar executive !

Va rog sa-mi spuneti daca se mai poate face ceva in afara de demisie in conditiile in care in CIM, la atributii se mentioneaza doar ca sunt cele din fisa postului iar atributiile mentionate in aceasta fisa a postului sunt aproape imposibil de indeplinit.

Va multumesc !
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Ianuarie 2012
Gorun32, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gorun32 , utilizator 15:13, 10 Ianuarie 2012
Lucrati intr-un Consiliu Judetean?Aveti statut de functionar public?
Este agentie guvernamentala si nu am statut de functional public ci de personal contractual.

Va multumesc pentru intrebare si pentru interesul acordat.


Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Ianuarie 2012
Gorun32, utilizator
Atunci,parerea mea este ca ar trebui sa incercati sa adresati un memoriu catre directia Resurse Umane din cadrul Ministerului de care apartineti,prin care sa prezentati situatia.
Mie personal mi se pare un abuz grosolan ,ca sa ma exprim nu prea dur si sa spun golanie...
Era mult mai bine daca refuzati sa semnati fisa postului astfel modificata.
Va multumesc pentru sugestie.
Poate pun o intrebare stupida... Presedintele este secretar de stat. Credeti ca Directia de Resurse Umane are vreo autoritate asupra lui ?

Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Ianuarie 2012
Gorun32, utilizator
Daca este secretar de stat este deasupra legii?Desigur mai mult retoric....Incercati,oricum nu aveti ce pierde.Daca e asa,in paralel poate ar trebui sesizat si Corpul de Control al Ministrului?Nu faceti greseala sa demisionati oricum.Mai exista si justitie careia sa va adresati.

Alte discuții în legătură

Atributiile unui sef serviciu apo apo Buna la toata lumea! Speta: Un sef serviciu are trecut in ROF si in fisa postului atributii de coordonare si de indrumare a personalului din subordine iar ... (vezi toată discuția)
Urgent ajutor, va rog :) denisa_eu denisa_eu Buna ziua, la noul loc de munca nu exista fise de post iar printre sarcinile primite, apare si intocmirea acestora. I-am adus la cunostinta angajatorului ca ... (vezi toată discuția)
Fisa de post intocmita fara a se tine cont de activitatea specifica a postului szigi szigi Buna ziua! Prin reorganizare, functia de sef birou pe care am detinut-o, s-a desfintat. Am fost trecut pe functie de executie. Pana aici nu este nici o ... (vezi toată discuția)