avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contractul de asistenta juridica
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contractul de asistenta juridica

contractul de as. jur. , este cerut de judecator ptr. a se face dovada reprezentarii, respectivului avocat ! acest contract impreuna cu onorariul de reprezentare ,unde este inregistrat ! unde se poate vedea onorariul de reprezentare ,cu ce poate fi confruntat ! daca nu mi-a fost data chitanta atunci cand am platit avocatului

Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 20:52, 7 Ianuarie 2012
aveti o problema cu dovedirea onorariului de avocat in cazul in care nu ati primit chitanta pt. onorariul primit. Un exemplar al contractului de asistenta juridica se pastreaza de catre Cab. de avocatura, iar celalalt contract se inmaneaza clientului.
Probabil avocatul dvs. nu a depus delegatia la dosarul cauzei, de aceea vi s-a cerut contractul respectiv.
Sau pentru a se verifica data intocmirii acestui contract, daca a fost semnat de catre dvs...

In cuprinsul acestui contract este trecut si cuantumul onorariului, existand o rubrica in acest sens.
Chitanta in original este necesara la dosarul cauzei pentru a putea primi la final cheltuielile de judecata, daca veti castiga procesul.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Ianuarie 2012
ContSters234722, utilizator
domnu avocat ,am platit reprezentarea avocatului cu 3000 lei ,nu mi-a dat chitanta , am platit fond , apel, recurs, cate 3000lei, acum ma da in judecata ca nu i-am platit onorariul ,si vine cu contractul de asistenta care are val de 30.000 lei, nu am nici o copie a ac. contract ,ptr.ca nu mia dat ,chitante pe onorariile platite nu mi-a dat ,si nici copie a contractului de asistenta , dar problema este ca are 3 contracte acate 30.000lei . Cheltuielile de judecta cerute de avocata statului sunt de 500lei ( ne-am judecat cu statul ptr. recuperare de bani ptr. o garsoniera legea112, statul ne-a despagubit cu 70.000euro si cheltuieli de judecata de 500lei )
Dar de semnat, l-ati semnat?
da,nu am primit copii la aceste contracte, sumele sunt enorme. avocata ne-a spus ca sunt delegatii, sumele trecute ulterior, nu am primit copii la aceste contracte.
Trebuie sa existe o rezolvare la aceasta problema ,,am avut deplina incredere inea si tot ce ne-a dat de semnat am semnat,
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Ianuarie 2012
cristina2011u, utilizator

Alte discuții în legătură

Avocat ce nu doreste sa plateasca dari la stat MissBabylicious MissBabylicious Buna ziua.Am un contract cu un avocat caruia i-am platit onorariul(in urma castigarii procesului) ,i-am cerut chitanta si a refuzat sa-mi taie chitanta ... (vezi toată discuția)
Onorariul avocatului Asociatia58 Asociatia58 Buna ziua!In urma cu 2 luni am mers la un avocat pt a discuta despre introducerea unei actiuni de divort.am semnat chiar si un contract in care este stipulat ... (vezi toată discuția)
Probleme cu avocat am angajat un avocat pentru a ma reprezenta ... jacquelline jacquelline Probleme cu avocat Am angajat un avocat pentru a ma reprezenta intr-un proces civil. Mi-a cerut plata onorariului încă de la început (2500 lei) pentru a ma ... (vezi toată discuția)