avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Probleme cu avocat Am angajat un avocat pentru a ma ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Probleme cu avocat Am angajat un avocat pentru a ma reprezenta ...

Probleme cu avocat
Am angajat un avocat pentru a ma reprezenta intr-un proces civil. Mi-a cerut plata onorariului încă de la început (2500 lei) pentru a ma reprezenta pe tor parcursul procesului. Încă de la început m-am prezentat cu toate probele pe care le-am avut și mi-a spus ca sunt suficiente. După plata onorariului a început sa-mi ceara probe suplimentare pe care eu nu aveam cum sa i le aduc. Am avut 2 termene la care nu s-a prezentat, motivând de fiecare data ca este în concediu. La unul dintre termene mi-a spus chiar ca va trimite soția în locul lui (cu toate ca eu nu aveam contract cu acea persoana). Cu o zi înaintea ultimului termen mi-a trimis mesaj xa reziliază contractul din vina mea, pentru lipsa de comunicare și pentru ca mai voia niște bani în plus fata de cei deja dați. Eu consider ca și banii pe care i-am dat sunt prea mulți pentru ce a făcut și am cerut sa-mi restituie o parte din onorariul încasat necuvenit dar refuza. Am cerut sa-mi spună și costul fiecărui serviciu oferit dar de asemenea refuza . Unde ma pot adresa pentru a depune plângere împotriva avocatului si ce presupune aceasta procedura
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:36, 3 Octombrie 2023
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca ati semnat un contract cu avocatul respectiv, va puteti adresa Baroului de avocati din judetul dvs., in scris, cu nr. de inregistrare/ data. Anexati copie dupa contract, dupa chitanta platii onorariului si comentati pe larg in ce a constat activitatea avocatului in numele dvs.
Chitanta prin care a incasat onorariul trebuie depusa de catre avocat la dosarul cauzei pentru luare in calcul la cheltuieli de judecata.
Nu mai doresc sa angajez alt avocat. Pot sa depun eu chitanțele la dosarul de judecata? Dacă avocatul a reziliat contractul mai pot solicita recuperarea cheltuielilor de judecata?
Da, puteti depune dvs. chitantele la dosarul de judecata.... nu are nicio legatura rezilierea cu recuperarea cheltuielilor de judecat.
Plângerea la barou trebuie făcută intr-un anumit termen de la rezilierea contractului? Care ar fi șansele sa-mi recuperez o parte din bani?
Și va rog sa ma mai lămuriți intr-o privinta: avocatul mi-a comunicat ca onorariul trebuie achitat pana la primul termen de judecata altfel nu mai Piț recupera cheltuielile de judecata. Este corect (mai ales ca după ce mi-a luat banii nu s-a mai prea preocupat de cazul meu)?
Ultima modificare: Luni, 2 Octombrie 2023
jacquelline, utilizator
Nu este un anume termen, sa depuneti sesizarea la baroul avocatilor. Cu recuperarea banilor, mai greu. Depinde ce ati scris in contractul pe care l-ati semnat cu avocatul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avocat ne-cooperant Almaviva Almaviva Am contactat un avocat pentru a-mi recupera niste bani de la cineva. Am facut un contract cu avocatul in ianuarie, platindu-i onorariul destul de piparat si ... (vezi toată discuția)
Recuperare onorariu avocat Marius0123 Marius0123 Buna ziua. Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema. Am avut un litigiu de munca, am angajat un avocat cu care am incheiat un contract de reprezentare nu ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva avocatului caradis caradis Buna ziua. Ma confrunt cu o problema care pur si simplu m-a lasat cu gura cascata. Acum un an am angajat un avocat. Contract si plata integrala a sumei si a ... (vezi toată discuția)