avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... se poate?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

se poate?

am si eu o intrebare pt cine poate sa ma ajute...am un proces litigiu de munca,am avut primul termen si am amanat din lipsa angajator...acum vreau sa stiu daca probele pe care le a pus reclamantul la dosar pina la prmul termen raman aceleasi sau pe perioada procesului poate veni si cu alte probe..stiind ca un litigiu de munca are particularitatea accea ca reclamantul sa depuna probele pina la prima zi a procesului..se poate face o cerere tribunalului sa imi imaneze copie dupa probe prin fax sau oricare modalitate..dat fiind ca locuiesc in iasi si procesul e la tulcea?adica sa nu ma prezint la infatisare si sa cer inca odata amanare pt studiul dosarului...?va multumesc!
Cel mai recent răspuns: selciuc , utilizator 12:22, 21 Iunie 2009
slabe sanse sa obtineti doua amanari consecutive.
dati procura cuiva sau angajati un avo. ca sa se ocupe de dosar.
sa nu credeti ca va trimite cineva probele prin fax:))
aveti dreptate..o a 2 a manare consecutiva e cam greu..dar totusi as vrea sa stiu daca reclamantul mai poate sa aduca probe la dosar si dupa inceperea procesului...fiind litigiu de munca trebuia sa aduca pina la prima zi..sau ma insel?
Daca pana in prima zi trebuie prezentate probele nu stiu exact. Normal ar fi ca pe tot parcursul procesului sa se poata prezenta probe.
Din Codul muncii:

Art. 286. - (1) Cererile referitoare la soluţionarea conflictelor de muncă se judecă în regim de urgenţă.
(2) Termenele de judecată nu pot fi mai mari de 15 zile.
(3) Procedura de citare a părţilor se consideră legal îndeplinită dacă se realizează cu cel puţin 24 de ore înainte de termenul de judecată.
Art. 287. - Sarcina probei în conflictele de muncă revine angajatorului, acesta fiind obligat să depună dovezile în apărarea sa până la prima zi de înfăţişare.
Art. 288. - Administrarea probelor se face cu respectarea regimului de urgenţă, instanţa fiind în drept să decadă din beneficiul probei admise partea care întârzie în mod nejustificat administrarea acesteia.
Art. 289. - Hotărârile pronunţate în fond sunt definitive şi executorii de drept.
In litigiile de munca, sarcina probei o are angajatorul. Acesta fiind obligat sa depuna, pana la prima zi de infatisare, să depună dovezile în apărarea sa. Probele care nu au fost propuse în condiţiile arătate mai sus, nu mai pot fi invocate în tot cursul instanţei respective. Sancţiunea care intervine în caz de nesocotire a acestor dispoziţii este decăderea părţilor din dreptul de a propune probele cu care doresc să-şi dovedească pretenţiile şi apărările. Însă, instanţa nu poate refuza administrarea unei dovezi, propusă tardiv, dacă partea adversă nu a invocat sancţiunea decăderii.
Potrivit art.134 C.proc.civ., este socotită ca prima zi de înfăţişare aceea în care părţile, legal citate, pot pune concluzii.
În situaţia în care la primul termen fixat pentru judecată procedura nu este îndeplinită cu toate părţile, ori, deşi procedura este îndeplinită cu toate părţile, ele nu au putut pune concluzii (deoarece procesul s-a amânat din lipsă de timp ori pentru lipsă de apărare sau pentru că cererea de chemare în judecată şi înscrisurile nu au fost comunicate pârâtului etc.) nu ne găsim la prima zi de înfăţişare .
Nu se consideră prima zi de înfăţişare termenul la care părţile nu au putut pune concluzii, deoarece cauza s-a amânat pentru lipsă de apărare. Termenul următor, când procedura a fost îndeplinită, chiar dacă partea care a solicitat amânarea pentru lipsă de apărare nu s-a mai prezentat nici personal, nici prin reprezentant, este prima zi de înfăţişare.

Alte discuții în legătură

Daune morale IORDAN ELENA IORDAN ELENA buna seara, am o infatisare intr-un litigiu de munca peste putin timp si trebuie sa stabilesc un cuantum pentru daunele morale pe care le solicit. este vorba ... (vezi toată discuția)
Solicitare proba cu interogatoriu tudorsad tudorsad Buna ziua, am cateva neclaritati privind noul cod de procedura civila, si anume: Introducere: eu sunt parte reclamanta intr-un litigiu de munca demarat de ... (vezi toată discuția)
Daune interese si moratorii pentru neplata salariilor la timp codulmuncii codulmuncii pot da in judecata angajatorul care a intarziat nejustificat reintegrarea (cu o hotarare irevocabila) si plata salariilor de peste 1 an de zile de cand am ... (vezi toată discuția)