avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... intrebare preschimbarea cartii de identitate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

intrebare preschimbarea cartii de identitate

Buna ziua,
M-ar interesa si pe mine sa imi schimb buletinul care expira pe 10 aprilie 2012.
Nedumeririle mele sunt urmatoarele:

1. As putea sa mi-l schimb in luna februarie, adica mai devreme cu 2 luni?
2. Casa in care locuiesc este pe numele mamei mele care abia a decedat in decembrie 2011. Ar trebui intai sa fac succesiunea pe casa pentru a imi depune actele la politie?
Pentru ca in conditiile de mai sus mama nu are cum sa mai vina cu mine la politie.

Va multumesc
alina constantinescu

Cel mai recent răspuns: bep , utilizator 12:44, 8 Ianuarie 2012
Actul de identitate se poate schimba cu 180 zile inainte de expirare.
In situatia in care proprietarul este decedat ati putea merge cu actul de casa al mamei, cu certificatul ei de deces si cei de la evidenta sa va faca actul de identitate dupa ce o sa verifice, prin intermediul politistului de ordine publica, daca locuiti efectiv la acea adresa. E bine sa depuneti actele din timp ca sa nu expire cartea de identitate pana se fac verificarile.
Pe de alta parte sunt servicii de evidenta unde vi se recomanda sa faceti sucesiunea si apoi sa depuneti ca act de casa certificatul de mostenitor. In acest caz dosarul ar merge mult mai repede dar va costa ceva succesiunea.
Eu v-as recomanda un drum pana la evidenta persoanei de la domiciliul dvs. si sa vedeti ce spun cei de acolo.
Nu lasati timpul sa treaca pentru ca e posibil ca sa aveti nevoie urgenta de act de identitate si apoi sa va treziti ca actul este expirat sau dureaza mult pana obtineti unul nou.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare buletin expirat Artemis256 Artemis256 Am urmatoarea situatie: Trebuie sa imi schimb Cartea de identitate si nu pot dovedi ca spatiul in care locuiesc imi revine de drept. Locuiesc in casa mamei ... (vezi toată discuția)
Buletin care expira georgia2000 georgia2000 am nevoie de un raspuns de la dumneavoastra sau oricine ma poate ajuta cu un raspuns la problema mea,in luna iulie 07/2012 imi va expira buletinul ,de ... (vezi toată discuția)
Carte identitate provizorie cristischiopu cristischiopu Buna ziua. Bunica mea a decedat si mama a trebuit sa aștepte un an de zile pentru a deschide procesul de masa succesorala de un an întrucât fratele nu a ... (vezi toată discuția)