buna ziua, as vrea sa stiu daca pot deveni p.f.a. in conditiile in care in anul 2006 am infiintat un srl dar fara activitate. am depus o perioada declaratiile 100 si 300 pana in momentul in care cand am fost la finante mi sa spus ca am de achitat in jur de 500 lei[ banuiesc ca impozitul forfetar]. la registrul comertului mi s-a spus ca daca nu depun declaratia se va dizolva firma.Intrand pe situl registrului am constatat ca figureaza activa. pot deschide pfa? si ce am de facut. Va multumesc anticipat
Da ,puteti sa va faceti PFA..
Firma daca doriti ramine activa, dar faceti ce vi s-a spus de la REG. comertului si platiti la finante,daca nu se va dizolva
Va recomace sa va hotarati mai intai ce doriti de fapt sa faceti pentru ca momentan diferentele din punct de vedere fiscal intre SRL si PF sunt destul de mici si in general posibilitatile de a desfasura o activitate sunt cam aceleasi. Desigur depinde si de activitatea pe care veti dori sa o desfasurati, dar doamna care va raspuns initial, va recomandat bine, mai ales pentru ca, costurile de a deschide un PFA vor fi in final egale cu, taxele ce le aveti de achitat din trecut. Daca nu doriti sa continuati cu SRL-ul va recomand sa discutati personal cu cineva pentru a scapa poate si mai ieftin. bafta
Cazier fiscal
aligadot
Am avut o firma(srl) pe care am deschis-o(acum 2 ani) si nu am depus nici un bilant, activitate nu prea am avut, ea a fost totusi deschisa cu incepere de ... (vezi toată discuția)