avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ridicare pensie neincasata de o ruda de gradul 2 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ridicare pensie neincasata de o ruda de gradul 2 decedata

Buna ziua,
Bunica mea, care nu mai are nici o ruda de gradul 1 in viata a decedat de curand.
In calitate de nepoata, am solicitat casei de pensii achitarea pensiei neincasate pentru luna in care a decedat si am fost refuzata pe motiv ca nu sunt ruda de gradul 1. Am explicat ca nu traieste nici o ruda de gradul 1 si am prezentat certificatul de deces al fiului ei, tatal meu, si certificatul de mostenitor care atesta calitatea mea de mostenitoare a acestuia, dar am fost refuzata. Mi s-a spus ca mai intai trebuie sa se dezbata succesiunea de pe urma ei.
Va rog sa-mi spuneti daca aceasta este procedura corecta. Chiar trebuie sa deschid succesiunea daca nu exista nici o masa succesorala de pe urma acesteia?Trebuie sa achit taxele succesorale pentru a putea incasa o pensie de 350 Ron?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 16:35, 8 Ianuarie 2012
Da, trebuie sa dezbateti succesiunea si ulterior puteti merge cu certificatul de mostenitor la CJPAS pentru a va elibera pensia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte originale geanus geanus buna seara. va rog sa ma lamuriti intr-o problema. sunt mama unui baietel de 9 ani , al carui tata a decedat in noiembrie 2015. bunica traieste. refuza sa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! nepoata are drept de mostenire la casa bunicilor? ... Gabi Chirila Gabi Chirila Buna ziua! Nepoata are drept de mostenire la casa bunicilor? Va multumesc foarte mult pentru un raspuns urgent! (vezi toată discuția)
Drept mostenire florentina09 florentina09 Buna ziua, As avea o intrebare legata de dreptul la mostenire. Bunica mea a murit si urmeaza sa facem demersurile necesare pentru mostenire. Bunica a avut ... (vezi toată discuția)