avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept mostenire

Buna ziua,

As avea o intrebare legata de dreptul la mostenire. Bunica mea a murit si urmeaza sa facem demersurile necesare pentru mostenire. Bunica a avut doi copii: un baiat si o fata. Baiatul a murit cu doi ani in urma iar fata traieste. Eu sunt fiica baiatului decedat, nepoata bunicii. In calitate de fiica a fiului decedat, am dreptul la mostenirea bunicii alaturi de matusa mea (fata bunicii)?

Va multumesc pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 10:26, 10 Octombrie 2012
Da. Mergeti si faceti declaratia de acceptare a succesiunii. Daca tatal dvs a decdeat inainte bunicii veniti prin reprezentare la succesiune. Daca a decdeat dupa bunica trebuie sa dezbateti si dupa tata succesiunea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune din partea bunicii, tatal decedat Alexandru-Alexe Alexandru-Alexe Buna seara, vin spre comunitate cu problema unei prietene, asta ca sa nu va surprinda exprimarea la persoana I feminin, folosita in text. \"Tatal meu a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua se dau urmatoarele: bunicii paterni decedați de câțiva ... andi_erika andi_erika Buna ziua Se dau urmatoarele: bunicii pareri decedați de câțiva ani. Fara a se face sucesiune dupa decesul lor.Tata a locuit în casa părintească in ... (vezi toată discuția)
Succesiune Petrina29 Petrina29 buna seara . va rog sa ma indrumati ce trebuie sa fac pentru ca fiul meu minor sa intre in dreptul de mostenitor . bunica paterna a decedat in luna iunie ... (vezi toată discuția)