avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am aflat ilegal ca sotia ma inseala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am aflat ilegal ca sotia ma inseala

Buna ziua!
Sotia mea doreste sa divorteze (avem 5 ani de casnicie si un copil minor). Mentionez ca eu nu doresc divortul, ci ea. Tot ea doreste sa ramana cu apartamentul si copilul.
Am avut unele banuieli ca ma inseala si, pentru a mi le confirma, am instalat pe PC-ul din apartament un software gratuit 15 zile care mi-a permis sa aflu parola ei de la contul de e-mail si sa ii accesez discutiile din messenger. Astfel am obtinut probe ca exista o relatie intre ea si un alt barbat, iar acum si-a sters discutiile din arhiva si nu se mai patreaza nimic (desi conversatiile continua). Inca nu cred ca a avut loc intalnirea fizica a lor (datorita faptului ca tipul e in alta tara momentan), dar nu stiu tot ce au vorbit/ facut, ca n-am reusit sa copiez toate discutiile dintre ei. Am avut inspiratia totusi sa copiez si chiar filmez cateva cadre de pe mail-ul ei. Le pot folosi intr-un proces aceste probe pe care le-am obtinand accesandu-i ilegal contul de e-mail si messeneger?
Ultima modificare: Duminică, 8 Ianuarie 2012
AdiArdelean, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:51, 9 Ianuarie 2012
Nu va recomand sa le folositi. S-ar putea sa aveti alte probleme dupa.
Nu puteti folosi respectivele „dovezi”,

Violarea secretului corespondentei
Art. 195. - Deschiderea unei corespondente adresate altuia ori interceptarea unei convorbiri sau comunicari efectuate prin telefon, telegraf sau prin alte mijloace de transmitere la distanta, fara drept, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani.

Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza sustragerea, distrugerea sau retinerea unei corespondente, precum si divulgarea continutului unei corespondente, chiar atunci cand a fost trimisa deschisa sau a fost deschisa din greseala, ori divulgarea continutului unei convorbiri sau comunicari interceptate, chiar in cazul in care faptuitorul a luat cunostinta de acesta din greseala sau din intamplare.
Actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate.

Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
daca nu vreti sa divortati nici nu are rost sa va puneti problema de a le aduce ca probe...se pot insa gasi unele solutii legale...in functie de c contin efectiv...consultati un avocat pe cazul in speta
Daca nu sunteti de acord cu divortul nu are niciun sens sa incercati sa folositi aceste probe pentru ca sunt irelevante.
De altfel nici nu va inselat dupa cum sustineti dvs...

Pe de alta parte, daca probele au fost obtinute in mod ilegal nu se vor putea administra decat daca avocatul ar gasi niste argumente super inteligente.
Cea mai mare problema si foarte greu de combatut sub aspect juridic ar fi si aceea ca se poate considera ca ati comis si infractiuni si riscati sa fiti tras la raspundere penala.

In concluzie, nu are chiar niciun sens sa va complicati existenta cu ceva care nu va poate ajuta deloc in cadrul unui proces in raport de ceea ce ati vrea dvs. de la acel proces.

In procesul de divort va trebui sa uzati de alte aparari si nicidecum de probe care nu ajuta la respingerea actiunii de divort a sotiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort, admisibilitate convorbiri messenger ca proba tati_sorin2000 tati_sorin2000 pot folosi ca proba la divort convorbirile de pe messenger intre sotie si amant. deoarece am unele banuieli.Cum se procedeaza si daca sunt legale aceste ... (vezi toată discuția)
Piratarea calculatorului personal si furtul arhivei de messenger myalaura myalaura Ma confrunt cu o mare problema de aceea am nevoie de ajutorul d-voastra. Anul trecut am fost angajata la o firma de IT iar la inceputul ... (vezi toată discuția)
Accesarea fara drept a contului de email andreeavtz andreeavtz Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns pentru urmatoarea situatie: Sunt in proces de divort cu sotul meu si i-am citit corespondenta de email ... (vezi toată discuția)