Am prmit respingere intbulare act adjudecare dupa acelas motiv " nu am facut dovada platii impozitului pe transfer de proprietate, "- un text de lege care m-ar ajuta sa fac plangere la judecatorie ?
Stiu ca sunt diferite discutii pro si contra - ca ar fi bine sa achit eu impozitul , dar nu mi se pare corect, si nici nu dispun de bani, sa lasam pe cei de la finante sa-si faca treaba.
M-ar ajuta un sfat din partea celor ce s-au confruntat cu astfel de cazuri, pasii care au urmat, documentele ce se depun la dosarul cu plangerea, daca e nevoie de vr-eo adresa din partea administratiei financiare ?
Articolul 77 indice 6 din Codul fiscal arată că registratorul de carte funciară va respinge cererea de înscriere în lipsa acestor documente.Puteţi face cerere reexaminare la registratorul şef în termen de 15 zile de la comunicare ( art. 50 din lg. nr. 7/1996 rep.)şi apoi plângere la instanţa competentă.Dar şansele....De ce cele mai multe ori din păcate plăteşte adjudecatarul, acesta fiind persoana interesată în înscrierea în cartea funciară.
Sincer... nu aveti nicio sansa de castig impotriva OCPI, nu pierdeti timpul in instanta cu asta. Daca ati achitat dv impozitul pe transferul proprietatii, desi nu era obligatia dv puteti deschide actiune impotriva celui de la care ati adjudecat imobilul -gestiune de afaceri, dar mai intai treceti si pe la un Mediator. Succes!