Va rog frumos sa-mi spuneti si mie care este temeiul legal conform caruia agentia imobiliara trebuie sa-si ia comisionul de vanzare de la cumparator, nu de la vanzator?
Multumesc!
Nu am semnat nici un contract. Vreau sa vand o casa si am incercat sa apelez la mai multe agentii, pentru ca nu am timp sa ma ocup personal. Toti mi se par neseriosi. Imi cer poze si detalii, dar nici unul nu se deplaseaza cum ar fi normal nici unul nu ma consiliaza ca un profesionist.
I-am intrebat cum procedeaza cu clientii lor si mi-au spus ca nu fac nici un contract, iar daca imi gasesc cumparator imi percep un comision de 1-2%din valoarea tranzactiei.
Eu am ripostat invocand faptul ca acest comision se percepe de la cumparator, dar nu stiu temeiul legal. Care este acesta?
GCC, daca ai incercat sa fii corect cu tine in sensul ca nu ai dorit sa "suntezi" fiscul, vanzand un imobil printr-o asa-zisa agentie imobiliara, daca nu ai timpul invocat ca scuza inseamna ca procentul de 1%-2% din valoarea tranzactiei este corect, avand in vedere faptul ca vanzarea o faci printr-o agentie imobiliara, drept pentru care platesti acel procent ca intermediar... In rest, mai studiaza despre vanzari licite...