avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare imobil

Buna seara!

Va rog frumos sa-mi spuneti si mie care este temeiul legal conform caruia agentia imobiliara trebuie sa-si ia comisionul de vanzare de la cumparator, nu de la vanzator?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 21:58, 8 Ianuarie 2012
Depinde ce ati semnat.Pot exista si clauze abuzive in contract.Verificati contractul.
Nu am semnat nici un contract. Vreau sa vand o casa si am incercat sa apelez la mai multe agentii, pentru ca nu am timp sa ma ocup personal. Toti mi se par neseriosi. Imi cer poze si detalii, dar nici unul nu se deplaseaza cum ar fi normal nici unul nu ma consiliaza ca un profesionist.
I-am intrebat cum procedeaza cu clientii lor si mi-au spus ca nu fac nici un contract, iar daca imi gasesc cumparator imi percep un comision de 1-2%din valoarea tranzactiei.
Eu am ripostat invocand faptul ca acest comision se percepe de la cumparator, dar nu stiu temeiul legal. Care este acesta?
GCC, daca ai incercat sa fii corect cu tine in sensul ca nu ai dorit sa "suntezi" fiscul, vanzand un imobil printr-o asa-zisa agentie imobiliara, daca nu ai timpul invocat ca scuza inseamna ca procentul de 1%-2% din valoarea tranzactiei este corect, avand in vedere faptul ca vanzarea o faci printr-o agentie imobiliara, drept pentru care platesti acel procent ca intermediar... In rest, mai studiaza despre vanzari licite...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza contract intermediere imobiliara Horimarian Horimarian Bună ziua, Vă rog să îmi spuneți dacă un agent imobiliar poate să profite cumva de următoarea clauză din contractul de intermediere, sau să ... (vezi toată discuția)
Tranzactie imobiliara nefinalizata virginia;epadatu virginia;epadatu am contractat printr-o agentie imobiliara o garsoniera. agentia a primit pentru tranzactie ,la data rezervarii garsonierei un procent de 3% din valoarea ... (vezi toată discuția)
Comision contract de intermediere cu agentie imobiliara alexberi alexberi Buna ziua, Sunt cumparatorul unui apartamet si am probleme cu plata comisionului pentru un apartament vizionat prin intermediul unei agentii ... (vezi toată discuția)