avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Poprire Salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Poprire Salariu

Buna,

Poate angajatorul sa-ti puna poprire pe ultimul salariu, pentru ca dupa incetarea contractului de munca cu dansul nu ai predat tinuta de servici (echipamentul)? Are acest drept, exista vreo lege care-i sa-i dea voie sa procedeze astfel?
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 19:11, 8 Ianuarie 2012
Nu are niciun drept sa va opreasca salariul sau sa va retina din salariu daca nu are o hotarare judecatoreasca irevocabila in acest sens ....

Art. 169 Cmun. :
(1) Nici o reţinere din salariu nu poate fi operată, în afara cazurilor şi condiţiilor prevăzute de lege.
(2) Reţinerile cu titlu de daune cauzate angajatorului nu pot fi efectuate decât dacă datoria salariatului este scadentă, lichidă şi exigibilă şi a fost constatată ca atare printr-o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă.
.......
nici o retinere din salariu nu se poate face in lipsa unei sentinte judecatoresti, deci poprirea este ilegala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe drepturi salariale ContSters147006 ContSters147006 Are dreptul angajatorul sa-mi puna poprire pe salariu ? Stiu ca poate face asta doar in baza unei hotariri judecatoresti .Spune-ti-mi va rog ce lege ... (vezi toată discuția)
Bunaa tanya_1 tanya_1 este ok daca un angajat vinde o per,de pantofi desperecheati sa i se opreasca bani ptr aceasta greseala (nr diferite)ramanind in magazin o alta cutie ... (vezi toată discuția)
Poprire anaanuta anaanuta ce lege prevede ca sa nu se opreasca din salar mai mult de 50 la 100. poate institutia la care lucrez sa-mi opreasca 30 la 100 din salar pentru un titlu ... (vezi toată discuția)