avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Poprire pe drepturi salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Poprire pe drepturi salariale

Are dreptul angajatorul sa-mi puna poprire pe salariu ? Stiu ca poate face asta doar in baza unei hotariri judecatoresti .Spune-ti-mi va rog ce lege reglementeaza asta ? Si ce pot face eu daca acesta in mod nejustificat mi-a pus poprire pe salariu ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:32, 12 Februarie 2012
Notificare apoi actiune in instanta.
Intrebam cu ce lege pot sa-i dau peste ochi contabilei care mi-a facut poprire nejustificat.
Art. 169 C.mun.
(1) Nici o reţinere din salariu nu poate fi operată, în afara cazurilor şi condiţiilor prevăzute de lege.
(2) Reţinerile cu titlu de daune cauzate angajatorului nu pot fi efectuate decât dacă datoria salariatului este scadentă, lichidă şi exigibilă şi a fost constatată ca atare printr-o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă.
.....

Puteti sesiza ITM-ul si/sau promova o actiune in instanta impotriva angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere diurna șofer tir Andrew33 Andrew33 Mi sa oprit diurna ca șofer de tir în străinătate. ...sunt angajat în România dar lucrez pe tir în danemarca .europa pe motiv de furt de motorina ( ... (vezi toată discuția)
Restituire prima - demisie Eduard1997111 Eduard1997111 Poate angajatorul dupa demisie sa iti scada prima din lichidare? (vezi toată discuția)
Poprire salariu grunwald grunwald Buna, Poate angajatorul sa-ti puna poprire pe ultimul salariu, pentru ca dupa incetarea contractului de munca cu dansul nu ai predat tinuta de servici ... (vezi toată discuția)