avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Retinere diurna șofer tir
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Retinere diurna șofer tir

Mi sa oprit diurna ca șofer de tir în străinătate. ...sunt angajat în România dar lucrez pe tir în danemarca .europa pe motiv de furt de motorina ( motorina mia fost furata în franta am acte de la politie poze ..a venit politia)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:29, 27 Aprilie 2017
Art. 169 C.mun.
(1) Nicio reţinere din salariu nu poate fi operată, în afara cazurilor şi condiţiilor prevăzute de lege.

(2) Reţinerile cu titlu de daune cauzate angajatorului nu pot fi efectuate decât dacă datoria salariatului este scadentă, lichidă şi exigibilă şi a fost constatată ca atare printr-o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă.
......

In speta, promovati o actiune in instanta impotriva angajatorului pentru a vi se restitui suma retinuta nelegal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oprire salariu Nicolis18 Nicolis18 Buna ziua sunt la o firma angajat sofer de tir de mare tonaj de 2 anii de zile pe comunitate europa in luna martie am facut un accident în anglia si firma ... (vezi toată discuția)
Care sunt pașii pentru recuperarea unor bani opriți de firma la care lucrez, nejustificat? Marian184 Marian184 Buna seara, lucrez ca sofer profesionist pe comunitate. Pe teritoriul Frantei mi s-au furat in jur de 350l motorina, mai exact in zona Narbonne. Iar in urma ... (vezi toată discuția)
Oprire din salariu Quit Quit Buna ziua lucrez la o firma de transport marfa,pe scurt intrebare au voie sa-mi opreasca din salariu si diurna bani pentru motorina care zic ei ca am ... (vezi toată discuția)