avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... risc pierdere mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

risc pierdere mostenire

Trei frati au primit dreptul de proprietate a unui apartament cu 4 camere acum 6 ani, drept mentionat in actul de mostenire. Doar unul dintre ei a ramas in locuinta fara a le oferi posibilitatea celorlalti sa beneficieze de dreptul dobandit legal. Acesta a platit darile specifice si a avut grija de apartament pe parcursul celor 6 ani amanand impartirea mostenirii. Ce se poate face pentru a se rezolva situatia, respectiv ca ceilalti doi frati sa isi intre in drepturi? Exista riscul sa fie o piedica neimplicarea lor in cheltuielile locuintei?( repet insa ca cel de-al treilea a evitat acest lucru iar in plus a facut modificari in apartament fara consultarea celorlalti). Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 12:15, 9 Ianuarie 2012
Pentru inbunatatiri are un drept de creanta.Faceti iesirea din indiviziune printr-o actiune la instanta.
Sa mearga la un avocat cu actele.
Foarte probabil va trebui deschis un proces dar e greu sa va spuna cineva sa deschideti proces fara a analiza actele si ce drepturi sunt mentionate in acestea.
iesiti din indiviziune. Nimeni nu e obligat a ramane in indiviziune. Cel care a facut imbunatatiri are un drept de creanta pentru acestea. Se vor regla in cadrul partajului, prin sulte.
fiecare are cite o cota de 1/3? in acest caz, dat fiind faptul ca cel care sta in apartament, pina in prezent nu i-a despagubit pe ceilalti 2, cred ca va fi foarte greu sa se ajunga la o intelegere.
cel mai usor va fi iesirea din indiviziune si executarea silita sau vinzarea.
sincer, n-ar fi trebuit sa stati in pasivitate atata timp. odata dezbatuta succesiunea si stabilite cotele-parti cuvenite succesorilor, fiecare dintre acestia avea un drept locativ in ceea ce priveste imobilul respectiv.
faptul ca fratele dvs. a locuit in imobil atatia ani si a si platit darile la stat, poate fi in avantajul dansului.
cel mai probabil doreste sa i se atribuie dansului in natura imobilul, urmand sa va despagubeasca pe dvs. si fratele dvs.
va trebui investita instanta cu o actiune avand ca obiect iesirea din indiviziune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Disputa intre frati pentru vinderea unui imobil provenit prin drept succesoral Cozma Claudiu Cozma Claudiu Buna ziua. Suntem trei frati care am mostenit in urma decesului parintilor un imobil,pentru care dezbaterea succesorala sa efectuat. Din punct de vedere legal ... (vezi toată discuția)
Am si eu o dilema in legatura cu o mostenire. deci suntem in ... Cobalt1 Cobalt1 Am si eu o dilema in legatura cu o mostenire. Deci suntem in total 4 mostenitori ai unui apartament, iar mamei mele ii revine jumatate si inca nu stiu cat la ... (vezi toată discuția)
Urmare unei succesiuni dupa moartea tatalui, o sa dețin o cota ... 12254 12254 Urmare unei succesiuni dupa moartea tatalui, o sa dețin o cota de aproximativ 10 % dintr-un apartament, cei 90 % o sa fie partea unui frate ce va primi cota ... (vezi toată discuția)