avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Disputa intre frati pentru vinderea unui imobil ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Disputa intre frati pentru vinderea unui imobil provenit prin drept succesoral

Buna ziua. Suntem trei frati care am mostenit in urma decesului parintilor un imobil,pentru care dezbaterea succesorala sa efectuat. Din punct de vedere legal pot fi constrans de frati sa semnez vinderea acestuia?? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 14:53, 16 Februarie 2010
nu. se poate face insa, iesirea din indiviziune urmata de"coalizarea" celorlalti frati in privinta instrainarii cotelor ce li se cuvin din imobil. aveti, ulterior, posibilitatea cumparatii cotelor ce se cuvin fratilor sau incasarea sumei de bani ce se cuvine cotei dv., numai in cazul in care doriti sa vindeti impreuna.
Am fost amenintat ca daca nu sunt deacord cu vanzarea o vor face prin intermediul tribunalului si al executorului judecatoresc stabilinduse astfel partea care mi se cuvine ..Se poate face asa ceva impotriva vointei mele??
ma tem ca se poate face acest lucru.
din moment ce s-au nascut aceste dispute intre dvs. si frati , indicat ar fi sa procedati la investirea instantei de judecata cu actiunea avand ca obiect iesirea din indiviziune.
astfel, dvs. aveti posibilitatea sa solicitati sa vi se atribuie imobilul in natura, urmand sa platiti sulta aferenta celorlalti frati .
pana la urma tot aici se va ajunge daca fratii dvs. doresc sa vanda neaparat imobilul respectiv. ori ii chemati dvs. in judecata ori va vor actiona dansii in acest sens .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, doresc o parere juridica, daca se poate, cu privire ... alinacosmina alinacosmina Buna ziua, Doresc o parere juridica, daca se poate, cu privire la o mostenire. Este vorba de o casa cu suprafata de 14 ari, mostenirea este de la bunici ... (vezi toată discuția)
Mostenire mariabudriga mariabudriga Detin dupa sotul meu decedat, 1/8 dintr-un teren si 1/8 dintr-o casa. Restul pana la 100% il detin cei trei frati ai acestuia. Eu locuiesc in aceasta casa. ... (vezi toată discuția)
Urmare unei succesiuni dupa moartea tatalui, o sa dețin o cota ... 12254 12254 Urmare unei succesiuni dupa moartea tatalui, o sa dețin o cota de aproximativ 10 % dintr-un apartament, cei 90 % o sa fie partea unui frate ce va primi cota ... (vezi toată discuția)