Buna ziua!
Va adresez cu respect urmatoarea intrebare: daca in urma eliberarii certificatelor de mostenitor dupa decesul parintilor, unul dintre frati se opune vanzarii proprietatii mostenite, nu vine sa semneze actele de vanzare/cumparare cum se poate totusi realiza tranzactia legal in continuare? Multumesc!
Aveti 3 optiuni: prima incercati sa cumparati partea fratelui si apoi sa vindeti tot. A doua vindeti doar partile dvs excluzand partea lui (varianta putin preferabila de un eventual cumparator) si a treia faceti partaj.
Va multumesc! Exista partaj certificat la cabinetul notarial, dar, fiind un apartament, este exclus sa vindem partile celor care sunt de acord si, daca al treilea frate nu vrea sa vanda unei terte persoane, este clar ca nu putem cumpara partea lui. Ideea era daca exista alta cale de convingere/constrangere a fratelui care nu e de acord sa vanda. Multumesc!
Nu exista nicio cale de constrangere în afara de acțiunea în instanta prin care solicitați ieșirea din indiviziune,atribuirea imobilului către unul din dvs cu obligatia de a îl despagubi pe celalalt.Chiar dacă ipotetic ați putea vinde cota dvs către o tenta persoana prețul.oferit ar fi mic..Discutați cu un av pt a intelege durata,costuri și ce presupune o acțiune în instanta..
CHKa
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Tocmai , ca nu ati facut partaj , in certificatul de mostenitor aveti trecute doar cotele fiecaruia , nu ati impartit fizic bunul . Si , pentru ca un apartament nu poate fi impartit ca sa rezulte 3 unitati locative , va trebui sa preia unul dintre dvs. bunul si sa dea celorlalti doi sulte , sau sa vindeti impreuna si sa impartiti banii . Dvs. ziceti ca fratele indaratnic nu poate fi convins , iar de constrans , nu-l poate constrange decat instanta . Prin urmare , daca prin buna intelegere nu se poate , introduceti actiune pentru iesirea din indiviziune . Poate ca , afland ce costuri implica - pentru toti trei - vine la sentimente mai bune . Vorbiti cu un avocat .