avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Va adresez cu respect urmatoarea intrebare: ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Va adresez cu respect urmatoarea intrebare: daca in ...

Buna ziua!
Va adresez cu respect urmatoarea intrebare: daca in urma eliberarii certificatelor de mostenitor dupa decesul parintilor, unul dintre frati se opune vanzarii proprietatii mostenite, nu vine sa semneze actele de vanzare/cumparare cum se poate totusi realiza tranzactia legal in continuare? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 06:26, 15 Martie 2025
Aveti 3 optiuni: prima incercati sa cumparati partea fratelui si apoi sa vindeti tot. A doua vindeti doar partile dvs excluzand partea lui (varianta putin preferabila de un eventual cumparator) si a treia faceti partaj.
Ultima modificare: Joi, 13 Martie 2025
Mihail Croitoru, Avocat
Va multumesc! Exista partaj certificat la cabinetul notarial, dar, fiind un apartament, este exclus sa vindem partile celor care sunt de acord si, daca al treilea frate nu vrea sa vanda unei terte persoane, este clar ca nu putem cumpara partea lui. Ideea era daca exista alta cale de convingere/constrangere a fratelui care nu e de acord sa vanda. Multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista nicio cale de constrangere în afara de acțiunea în instanta prin care solicitați ieșirea din indiviziune,atribuirea imobilului către unul din dvs cu obligatia de a îl despagubi pe celalalt.Chiar dacă ipotetic ați putea vinde cota dvs către o tenta persoana prețul.oferit ar fi mic..Discutați cu un av pt a intelege durata,costuri și ce presupune o acțiune în instanta..
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Tocmai , ca nu ati facut partaj , in certificatul de mostenitor aveti trecute doar cotele fiecaruia , nu ati impartit fizic bunul . Si , pentru ca un apartament nu poate fi impartit ca sa rezulte 3 unitati locative , va trebui sa preia unul dintre dvs. bunul si sa dea celorlalti doi sulte , sau sa vindeti impreuna si sa impartiti banii . Dvs. ziceti ca fratele indaratnic nu poate fi convins , iar de constrans , nu-l poate constrange decat instanta . Prin urmare , daca prin buna intelegere nu se poate , introduceti actiune pentru iesirea din indiviziune . Poate ca , afland ce costuri implica - pentru toti trei - vine la sentimente mai bune . Vorbiti cu un avocat .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara am acceptat moștenirea o casa care trebuie împărțită ... fiscut fiscut Bună seara Am acceptat moștenirea o casa care trebuie împărțită la 4 frați Am primit cota fiecare,dar nu știm ce urmeaza.nu are cadastru nici ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune Maria Cazanaru Maria Cazanaru Buna Ziua, Va rog tare mult sa ma ajutati si pe mine sa ma lamuresc in urmatoarea speta. In urma succesiunii dezbatuta pe cale judecatoreasca, mama mea, ... (vezi toată discuția)
Mostenire- cum sa procedez sa-mi pastrez jumatatea rududoo rududoo Buna ziua, Impreuna cu fratele meu suntem mostenitorii unei case(din paianta)+ depeninta si curte ( aprox 25 ari) intravilan intr-o comuna din jud. Olt. ... (vezi toată discuția)