avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1325 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara Am acceptat moștenirea o casa care ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara Am acceptat moștenirea o casa care trebuie împărțită ...

Bună seara
Am acceptat moștenirea o casa care trebuie împărțită la 4 frați
Am primit cota fiecare,dar nu știm ce urmeaza.nu are cadastru nici intabulare
Eu as vrea sa vand fratelui cota mea,sa fie in continuare cu partea lui,
Oare se poate sa imi aleg?care sunt pașii după primirea certificatul de mostenitor
Mulțumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:30, 10 Februarie 2024
Buna ziua,
Prin certificatul de mostenitor s-au stabilit cotele indivize de mostenire ce revin fiecaruia dintre frati.
Neavand facuta iesirea din indiviziune, niciunul dintre frati nu are delimitata exact intinderea cotei indivize ce o detine, Deci nici dvs. si nici fratele căruia doriti sa-i vindeti cota indiviza, nu cunoaste unde se află cotele ce le detineti, astfel ca nu puteti vorbi de „cota mea in continuare cu partea lui”.
Pentru ceea ce doriti dvs. aveti posibilitatea sa-i vindeti fratelui cota-indiviza, urmand ca acesta, ulterior, sa faca iesirea din indiviziune cu ceilalti frati, astfel incat sa aiba cotele „in continuare”.
Evident, daca nu va intelegeti, ar fi bine sa apelati la un avocat, măcar pentru lamurirea exacta a situatiei, daca mijloacele financiare nu va permit sa angajati un avocat pentru a face iesirea din indiviziune ( adica stabilirea exacta a intinderii cotei din certificatul de mostenitor pentru fiecare dintre cei 4 frati).
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
După ce aveti în mana certificatul de moștenitor, mergeti la notar și fratele si actele, ziceti ce vreti, el va zice ce acte va mai trebuie și câți bani și faceti treaba ca e simplu.
Se face act de partaj sau chiar de vanzare, e la fel ca și consecință și costuri.
Important e sa ziceti la notar ce vreti , ca vreti sa dati partea dvs fratelui pt o suma de bani
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Februarie 2024
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil cu cota indiviza am un certificat de mostenitor ... Filia Filia Vanzare imobil cu cota indiviza Am un certificat de mostenitor unde suntem trecuti doi frati cu drept de proprietate, cota indiviza 11/16 din casa aflata pe ... (vezi toată discuția)
Succesiune olivianus olivianus Suntem 2 copii, adulti, dar nu ne intelegem in ceea ce priveste casa, mostenita de la parinti- ambii decedati. Deoarece succesiunea a fost facuta acum ceva ... (vezi toată discuția)
Imobil in copropietate. sfat privind vanzarea partilor. detin parti dintr-un imobil ca mostenitor (urmas), cu acte originale. ... mikvin mikvin Detin parti dintr-un imobil ca mostenitor (urmas), cu acte originale. Imobilul este locuit de fiul unuia din copropietari de foarte mult timp. Pentru ca ... (vezi toată discuția)