avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... succesiune
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

succesiune

Suntem 2 copii, adulti, dar nu ne intelegem in ceea ce priveste casa, mostenita de la parinti- ambii decedati.
Deoarece succesiunea a fost facuta acum ceva timp, ~ 2 ani si nu reusesc sa ma inteleg cu sora-mea in ceea ce priveste partea de mostenire ce imi revine mie, este posibila vinzarea dreptului de succesiune si in ce conditii ?
Cel mai recent răspuns: olivianus , utilizator 16:48, 23 Mai 2018
Mai simplu este sa solicitați ieșirea din indiviziune. Nu trebuie sa vindeți decât dacă bunurile moștenire nu sunt comod partajabile in natura. Se poate vinde si cota indiviza dar mai sigur este sa ieșiți din indiviziune si apoi sa vindeti
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Nu se pune problema „vanzarii dreptului de succesiune” in cazul dvs.
Succesiunea a fost facuta, asa ziceti.
La dvs. se pune problema iesirii din indiviziune, conform cotelor de mostenire ce le detineti si care sunt mentionate in certificatul de mostenitor.
Daca doriti sa vindeti, veti putea vinde numai dupa efectuarea acestui demers.
La acest moment detineti o cota de mostenire indiviza, iar cine vrea sa cumpere poate (daca doreste) sa cumpere doar cota indiviza ce o detineti si stabilita prin certificatul de mostenitor.
Va multumesc ptr raspuns
Va multumesc ptr raspuns
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Va sfatuiesc sa solicitati IESIREA din indiviziune cu atribuirea bunului in materialitate catre dumneavoastra si obligatia de a plati sulta intr-un termen de ... luni.
In felul acesta vindeti doar dumneavoastra acest bun si platiti 1/2 surorii!
Nu lasati sa se vanda prin executor pentru ca veti pierde amandoi.

Alte discuții în legătură

Teren intravilan in indiviziune - nu reusesc sa dau de ceilalti mostenitori. anyidulike anyidulike Buna ziua ! Am un teren intravilan ( cu un imobil construit pe el) obtinut printr-un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere. Persoana de la ... (vezi toată discuția)
Mostenire DATSCH2010 DATSCH2010 Daca detin 30% dintr-o proprietate, in urma unei mosteniri, pot vinde partea mea altor persoane fara implicarea celor care detin restul proprietatii?mentionez ... (vezi toată discuția)
Partaj casa SICLING SICLING Va rog, dati-mi niste sfaturi, cu privire la urmatoarea situatie: detin in coproprietate (mai sunt inca 3 proprietari) o casa in Bucuresti (eu detin 50%). ... (vezi toată discuția)